va aflati aici:
Home > Actualitate > Faleza galațeană va fi înțesată cu chioșcuri

Faleza galațeană va fi înțesată cu chioșcuri

Deși mai multe ONG-uri din Galaţi atrag atenţia că potrivit Planului de Urbanism Zonal (PUZ) aprobat de Consiliul Local în 2015, pe faleză nu se pot amplasa niciun fel de construcţii – nici măcar provizorii – pe spaţiul verde sau în zona pietonală, numeroasele presiuni făcute pe canale politice la adresa primarului Ionuţ Pucheanu par să fi ieşit din nou victorioase în ceea ce priveşte mai vechiul plan de „manelizare” a zonei Falezei Dunării, informează Adevărul. Îtr-un comunicat al Primăriei Galați preluat de Adevărul se specifică faptul că pe 29 martie se va organiza licitația pentru 18 amplasamente aprobate prin dispoziția primarului.

„Manelizarea” Falezei Dunării, la faza licitaţiei. Edilii de la Galaţi vor să umple zona cu chioşcuri şi tiribombe de bâlci

Autorităţile ignoră în cadrul demersului cel puţin două lucruri. Primul este că PUZ-ul aprobat de Consiliul Local interzice amplasarea oricăror construcţii în zonă. Al doilea este acela că spaţiul unic al Falezei de la Galaţi – în fapt singurul muzeu din Europa al sculpturilor în metal – trebuie protejat şi nu transformat în bâlci.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top