va aflati aici:
Home > Educatie-Cultura > Expoziția “Gestul în desen” la Muzeul de Artă Vizuală Galați

Expoziția “Gestul în desen” la Muzeul de Artă Vizuală Galați

Miercuri, 24 iulie, la ora 18.00, a avut loc vernisajul expoziţiei de grafică ,,Gestul în desen”, purtând semnătura lui Florin Stoiciu.Despre această expoziţie, artistul spune (într-un interviu publicat în www.ziuaconstanta.ro): ,, Și această expoziție are o poveste frumoasă, care pleacă de la un experiment pe care l-am început cu profesorul Mircia Dumitrescu, în urmă cu mai mulți ani, dar nu-l pusesem în practică. Ce-ar fi să facem noi desenul pe pânză, ca să-i vedem pe critici ce mai spun acum? E pictură sau e desen? Este o polemică pe care o am cu mulți critici de-ai noștri din ziua de astăzi. Pentru că ei spun NU, pictura este datorată suportului! Atunci eu dacă vin cu cărbune și desen ca pe orice altă formă pe pânză este desen sau e pictură? Până la urmă, împreună cu Mircia Dumitrescu am concluzionat că definiția desenului înseamnă a gândi, nu înseamnă să trasezi, nu înseamnă să duci cu un duct o materie pe o suprafață. Pentru că tu desenezi cu gândul de fiecare dată. Pentru că altfel nu aveai dictonul latin „Nulla dies sine linea” – „Nici o zi fără o linie”, dar nu adică să tragi linii ca nebunul pe asfalt. Ci e vorba că în capul tău trebuie să funcționeze mecanismul de concept.”

Expoziția „Gestul în desen”, la Muzeul de Artă Vizuală din Galați: Dan Basarab Nanu, director – „Pentru Florin Stoiciu, “totul” pare simplu” (galerie foto)

Timp de cinci săptămâni, expoziția-experiment de grafică „Gestul în desen/Desenul pe pânză” , proiect susținut de cotidianul ZIUA de Constanța, s-a dezvăluit constănțenilor și turiștilor aflați în vacanță pe litoral. Începând cu această săptămână, expoziția ce cuprinde 30 de portrete ale unor artiști – desen în cărbune pe pânză realizate de prof.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top