va aflati aici:
Home > Economie > Din lipsă de zilieri agricultorii investesc în utilaje moderne

Din lipsă de zilieri agricultorii investesc în utilaje moderne

În ultimii ani, fermierii gălăţeni au făcut investiţii semnificative din cauza problemelor de pe piaţa muncii. Este vorba despre utilajele automatizate care îi înlocuiesc pe angajaţii din ce în ce mai greu de găsit.

Depopularea şi exodul sunt principalele probleme ale ţări, nu doar ale noastre. Firmele mari au început să aducă din ce în ce mai mulţi muncitori din străinătate, în special din Asia. În agricultură, însă, nu este posibil. În agricultură este nevoie de zilieri şi costurile pentru aducerea de muncitori din străinătate sunt mari. De aceea, forţa de muncă în agricultură va rămâne o mare problemă.

Laurenţiu Gîdei, primarul oraşului Tg.Bujor

Marii producători agricoli care îşi permit să facă împrumuturi bancare sau să acceseze fonduri europene au început să cumpere utilaje performante deoarece nu găsesc zilieri. Totuşi, tehnologia nu reuşeşte să-i înlocuiască pe oameni în totalitate, astfel încât fermierii sunt nevoiţi să ia măsuri extreme precum reducerea activităţilor, informează GÂNDUL.

Nu sunt deloc zilieri. Înainte mai găseam câte un zilier, acum nu mai găsim. Nu sunt nici persoane care lucrează în permanenţă. Am fost nevoiţi să restrângem activităţile. De exemplu, anul acesta am semănat mai puţină rapiţă. Avem cheltuieli din ce în ce mai mari, în permanenţă investim în tehnologie.

D. Bogdan – fermier

Articol integral pe gândul.info.

Agricultorii gălăţeni investesc în utilaje moderne, pentru că nu mai găsesc zilieri

În ultimii ani, fermierii gălăţeni au făcut investiţii semnificative din cauza problemelor de pe piaţa muncii. Este vorba despre utilajele automatizate care îi înlocuiesc pe angajaţii din ce în ce mai greu de găsit. Totuşi, tehnologia nu reuşeşte să-i înlocuiască pe oameni în totalitate, astfel încât fermierii sunt nevoiţi să ia măsuri extreme precum reducerea activităţilor.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top