va aflati aici:
Home > Actualitate > Dezastrul de sub Galaţi: 600 de blocuri îşi varsă dejecţiile direct în subsol din cauza canalizării distruse

Dezastrul de sub Galaţi: 600 de blocuri îşi varsă dejecţiile direct în subsol din cauza canalizării distruse

Peste 30.000 de apartamente cu peste 70.000 de locuitori, adică o treime dintre gălăţenii care stau la bloc, sunt în pericol din cauza tasării solului, provocată de starea deplorabilă a canalizării din subsolurile blocurilor. Situaţia dramatică din municipiul Galaţi a ieşit la iveală după ce societatea de utilităţi publice Apa Canal a constatat, în urma unei ample verificări demarate anul trecut, după o surpare de teren în centrul oraşului, că stabilitatea a peste 600 de blocuri (adică o treime din total) este în pericol din cauza tasărilor de sol provocate de avariile grave de la reţeaua de canalizare. Societatea de utilităţi publice Apă Canal SA a transmis pe adresa proprietarilor şi a autorităţilor un semnal de alarmă în acest sens. Întreaga poveste îşi are originea în toamna anului 2018, atunci când un bloc de locuinţe din zona centrală a oraşului Galaţi a început, deodată, să se încline şi să se crape. Situaţia a provocat panică printre locatari, autorităţile declarând stare de urgenţă, relatează ADEVĂRUL. 

Dezastrul de sub Galaţi: 600 de blocuri îşi varsă dejecţiile direct în subsol din cauza canalizării distruse

Situaţia dramatică din municipiul Galaţi a ieşit la iveală după ce societatea de utilităţi publice Apa Canal a constatat, în urma unei ample verificări demarate anul trecut, după o surpare de teren în centrul oraşului, că stabilitatea a peste 600 de blocuri (adică o treime din total) este în pericol din cauza tasărilor de sol provocate de avariile grave de la reţeaua de canalizare.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top