va aflati aici:
Home > Actualitate > Demolarea unei clădirii istorice din centrul oraşului Galaţi, oprită de Direcţia de Cultură şi Patrimoniu

Demolarea unei clădirii istorice din centrul oraşului Galaţi, oprită de Direcţia de Cultură şi Patrimoniu

Controverse încinse la Galaţi după ce „pe surse” s-a aflat că o clădire istorică din centrul oraşului Galaţi (una dintre foarte puţinele imobile vechi rămase în picioare în urbe) va fi demolată în câteva zile de proprietarul acesteia, care ar fi obţinut deja toate avizele necesare. De altfel, de circa o săptămână imobilul de pe strada Nicolae Bălcescu nr 17 (vizavi de restaurantul „La Cosoreanu”) este în curs de împrejmuire cu un gard de protecţie, iar muncitorii prezenţi la faţa locului au confirmat că urmează o demolare fără restricţii.

Ştim că aşa este procedura legală, însă având în vedere poziţia şi importanţa imobilului, ar fi fost corect să fim măcar notificaţi. Nu credem că această ultimă bucăţică de istorie a oraşului trebuie pusă la pământ, ci conservată. De aceea, am notificat Primăria şi pe proprietar să oprească demolarea. Noi vrem să îl clasăm ca monument istoric, am cerut deja asta, demers care opreşte orice modificare a lui până când nu va exista o decizie contrară”, a declarat Cătălin Negoiţă, directorul Direcţiei de Cultură şi Patrimoniu Galaţi, pentru ADEVĂRUL.

Demolarea unei clădirii istorice din centrul oraşului Galaţi, oprită de Direcţia de Cultură şi Patrimoniu

Controverse încinse la Galaţi după ce „pe surse” s-a aflat că o clădire istorică din centrul oraşului Galaţi (una dintre foarte puţinele imobile vechi rămase în picioare în urbe) va fi demolată în câteva zile de proprietarul acesteia, care ar fi obţinut deja toate avizele necesare.

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top