va aflati aici:
Home > Actualitate > Declin masiv al orașelor Galați și Brăila

Declin masiv al orașelor Galați și Brăila

Într-o analiză publicată de Ziarul de Iași se evidențiază faptul că Galațiul și Brăila sunt principalele orașe ale României aflate într-un declin masiv. Galațiul nu mai depăşeşte în prezent nici 236 mii locuitori (estimare, pornind de la populaţia rezidentă în mediul urban la 1 ianuarie 2018, ce era la nivel de judeţ de 276 mii locuitori – cf. INSSE). Pentru Galaţi, populaţia a evoluat astfel: 326 mii locuitori în 1992(al cincilea ca mărime din țară la acea vreme), 298 mii în 2002  şi 249 mii în 2011 (locul al VII-lea, înaintea sa aflându-se atunci, ca şi acum, şi Craiova și Braşovul).

Revigorarea economică a celor două oraşe va depinde de cât de repede şi de cât de eficient se vor recupla la spaţiul moldovenesc. În perspectiva revigorării sistemului de circulaţie suprapus „istmului ponto-baltic“, destructurat acum, există mari şanse ca această zonă să redevină o convergenţă de prim ordin, arată Ziarul de Iași.

Oraşe în declin: Galaţi şi Brăila

Revigorarea economică a celor două oraşe va depinde de cât de repede şi de cât de eficient se vor recupla la spaţiul moldovenesc. În perspectiva revigorării sistemului de circulaţie suprapus „istmului ponto-baltic”, destructurat acum, există mari şanse ca această zonă să redevină o convergenţă de prim ordin.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top