va aflati aici:
Home > Actualitate > Două noi cutremure de suprafață în județul Galați

Două noi cutremure de suprafață în județul Galați

Două cutremure de suprafață s-au înregistrat în județil Galați în ultimele zile, în timp ce alte două cutremure de adâncime au fost înregistrate în Vrancea și Buzău.

Primul cutremur de suprafață cu magnitudinea de 2,6 pe scara Richter s-a produs, în noaptea de miercuri spre joi 15 august 2019, în județul Galați, la o adâncime de 16 kilometri, anunță Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Seismul s-a produs în apropierea orașelor Târgu Bujor (29 km), Tecuci (31 km), Berești (42 km), Galați (48 km) și Bîrlad (49 km).

Un nou cutremur de suprafaţă s-a produs vineri 16 august 2019 tot în aceeași zonă.
Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului acest al doilea cutremur înregistrat la ora 13.31 a avut magnitudinea 2,3 pe scara Richter şi s-a produs la adâncimea de 19 km.

Cutremur de suprafață în județul Galați
Două noi cutremure de suprafață în județul Galați. Foto: captură ecran INFP

Potrivit sursei citate în perioada 14-16 august 2019 au mai avut loc și alte două cutremure de adâncime în județele învecinate: unul cu magnitudinea de 3,8 pe scara Rihter cu epicentrul în Vrancea și unul cu magnitudinea de 2,5 grade pe scara Rihter cu epicentrul în Buzău.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top