va aflati aici:
Home > Actualitate > Cum se vor redeschide școlile de luni? Elevii vor sta câte 2 în bancă, panourile de plexiglas dispar.

Cum se vor redeschide școlile de luni? Elevii vor sta câte 2 în bancă, panourile de plexiglas dispar.

Regulile care se vor aplica în școli, în contextul pandemiei de COVID-19, vor fi cuprinse într-un ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății, care ar urma să fie emis miercuri seară.
Ministrul Educației a spus că principala regulă va fi purtarea măștii de către elevi și cadrele didactice. În ceea ce privește distanțarea, Sorin Cîmpeanu afirmă că “aceasta este importantă, dar nu trebuie să fie absurdă”.
  • “Acolo unde sunt doi elevi într-o bancă, vor sta doi elevi în bancă. Distantarea este importantă, dar nu trebuie să fie absurdă. Important este să poarte mască, să fie distanță între rânduri de bănci și distanță între elevi și profesori, distanță între colectivitățile din clase”, a afirmat Cîmpeanu.
Întrebat dacă vor reveni clasele de 30 de elevi, Cîmpeanu a răspuns: “Da, altele nu avem. În scenariul verde nu există rezervă de spațiu, sunt clasele pe care le cunoaștem”.
El a precizat că vor dispărea și separatoarele din plexiglas, pe care le-a catalogat drept “o experiență nefericită”.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top