va aflati aici:
Home > Uncategorized > Cum resuscitează un gălățean dansuri populare demult uitate

Cum resuscitează un gălățean dansuri populare demult uitate

Numele lui Virgil Tăbuş (37 de ani) este sinonim în judeţul Galaţi cu dansul popular. Dansează de mai bine de 20 de ani, a făcut parte din ansamblul folcloric „Doina Covurluiului“, iar de şapte ani predă la propria şcoală de dans.

„Dacă de la noi pleacă o persoană care învaţă hora în două părţi şi îşi învaţă şi copilul sau alte alte persoane la o nuntă, simt că rămâne ceva în urma noastră. Această horă în două părţi, care se joacă pe ritm de bătută sau horă mişcată, este destul de antrenantă şi foarte iubită. Este jucată din ce în ce mai des la diverse evenimente. A fost o perioadă când s-a pierdut, dar noi am învăţat peste 1.000 de cursanţi în ultimii ani să o joace şi văd că prinde din nou rădăcini prin intermediul lor“, ne dă Virgil un exemplu despre cum a reuşit să reînvie o parte dintre jocurile populare româneşti cu ajutorul cursanţilor săi.

Îndrăgostit de muzica şi dansul popular, tânărul coregraf a creat în cei şapte ani de când a deschis şcoala un adevărat fenomen de masă, 300 de români mergând în prezent la cursurile sale de dans popular, iar de-a lungul anilor, i-au trecut prin mâini aproximativ 1.400 de iubitori ai dansului popular. Cel mai mic dintre elevii săi are 3 ani şi jumătate, iar cel mai vârstnic a împlinit 80 de ani, relatează ADEVĂRUL.

Cum resuscitează un român dansuri populare demult uitate. „N-am crezut că voi putea trăi vreodată doar din dans”

Numele lui Virgil Tăbuş (37 de ani) este sinonim în judeţul Galaţi cu dansul popular. Dansează de mai bine de 20 de ani, a făcut parte din ansamblul folcloric „Doina Covurluiului”, iar de şapte ani predă la propria şcoală de dans. A avut până în prezent peste 1.400 de cursanţi.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top