va aflati aici:
Home > Actualitate > Cum au băgat românii dintr-un sat gălăţean spaima în germani. Autorităţile din Hagen sunt în alertă maximă

Cum au băgat românii dintr-un sat gălăţean spaima în germani. Autorităţile din Hagen sunt în alertă maximă

Problemele cu românii au început din 2014, când, potrivit autorităţilor germane, cam jumătate din populaţia satului gălăţean Toflea s-a mutat la Hagen şi a pus la grea încercare bugetul asigurărilor sociale. Epidemia de Covid-19 a agravat lucrurile.

Izbucnirea pandemiei de Covid-19 i-a trimis acasă pe mulţi dintre toflenii din Germania. S-au întors în palatele goale, multe neterminate şi cu început de ruinare. Însă câteva sute sunt în continuare acolo, la Hagen. Nimeni nu ştie câţi, căci niciodată autorităţile şi statisticienii nu au reuşit să încorseteze comunitatea în cifre precise. Însă lucrurile par să degenereze. Conform Deutsche Welle, poliţia oraşului german Hagen a fost chemată să supravegheze două clădiri locuite de 60 cetăţeni români, după ce trei dintre ei au fost depistaţi pozitiv la testarea pentru coronavirus, dar nu au respectat carantina. „Autorităţile medicale au instituit carantină pentru toate persoanele din cele două imobile cu trei etaje, dar măsura nu a fost respectată, astfel că administraţia locală a decis să solicite ajutorul poliţiei. Echipaje ale forţelor de ordine vor fi dislocate acolo 24 de ore din 24, până la 1 mai”, relatează Deutsche Welle, care menţionează că, potrivit administraţiei publice locale, cei vizaţi sunt de etnie romă şi provin din Toflea, Galaţi. În sat nu se vorbeşte despre asta. În Toflea, „Jărmania” rămâne pe mai departe raiul promis. Un rai pragmatic, care îţi oferă câteva sute de euro pe lună pentru că ai în buzunar carte de identitate emisă de un stat UE şi te declari sărac. La urma-urmelor, nemţii n-au de unde să ştie că la tine în ţară ai un palat cu 40 de camere şi eşti acţionar la 5-6 firme, relatează ADEVĂRUL.

FOTO Cum au băgat românii dintr-un sat gălăţean spaima în germani. Autorităţile din Hagen sunt în alertă maximă

Satul Toflea, comuna Brăhăşeşti, judeţul Galaţi. Locul de baştină al cunoscutul miliardar român Gruia Stoica, omul trimis după gratii după ce a devalizat CFR. Conform scriptelor oficiale, aici trăiesc, în palate sau în bordeie, exact 5.501 suflete, 80% dintre locuitori fiind de etnie romă. Însă realitatea bate statistica.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top