va aflati aici:
Home > Educatie-Cultura > Cum au ajuns gălăţenii să-i pândească pe „tradiţionalii” vandali ai statuii lui Eminescu. „Să fie în programul oficial!”

Cum au ajuns gălăţenii să-i pândească pe „tradiţionalii” vandali ai statuii lui Eminescu. „Să fie în programul oficial!”

Dincolo de partea oficială, în realitatea virtuală (adică pe reţelele de socializare) s-au deschis deja controverse serioase (şi pariuri) legate de „tradiţionala” vandalizare a statuii lui Mihai Eminescu. De la revoluţie încoace, aproape an de an, persoane necunoscute au rupt o bucată din statuie (mâna muzei), autorităţile locale fiind nevoite să apeleze la un artist care să facă o replică. Artistul cu pricina (Gheorghe Andreescu) a mărturisit că în ultimii 30 de ani a făcut aproape 20 de replici din ghips. Autorul vandalizării nu a fost niciodată prins, însă paza la monument s-a înăsprit, aşa că anul trecut nu a mai atacat. Mai mulţi gălăţeni au mărturisit, pe reţelele de socializare, că vor sta la pândă în noaptea de 14/15 ianuarie, în ideea că vandalul ar putea ataca din nou. Una dintre cele mai gustate gume de pe Facebook legată de momentul destul de neplăcut este următoarea: „Ar trebui să fie inclusă în programul oficial treaba cu furatul mâinii, că prea s-a întâmplat des!”, informează ADEVĂRUL.

Cum au ajuns gălăţenii să-i pândească pe „tradiţionalii” vandali ai statuii lui Eminescu. „Să fie în programul oficial!”

Ziua Culturii Naţionale a ajuns la ediţia a X-a, care este una specială, căci marchează şi împlinirea a 170 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu. Dincolo de programul oficial, pe reţelele de socializare s-a deschis pariurile legate de vandalizarea statuii poetului.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top