va aflati aici:
Home > Economie > Criza din exploatarea portuară gălățeană continuă și în 2019

Criza din exploatarea portuară gălățeană continuă și în 2019

sursa foto: România Liberă

Anul 2018 a adus în cele trei porturi de la Dunărea Maritimă, de la Tulcea, Galați și Brăila, o creștere a volumului de mărfuri operate portuar la 8,43 milioane de tone marfă, în creştere cu 6,07% faţă de 2017. Însă în porturile din Galați creşterea a fost de doar 0,32% în timp ce traficul de mărfuri prin porturile din Brăila a fost în creștere cu 10,8% faţă de anul precedent, iar prin porturile din Tulcea cu 15,21% mai mult decât în 2017. Față de anul 2007, anterior începerii crizei economice, când volumul de mărfuri operate portuar în Galați, Brăila și Tulcea era de 12.4 milioane de tone scăderea este de 50%.

Mircea Toader, fost președinte al Asociației Armatorilor consideră că la producerea crizei cu care se confruntă exploatarea portuară de la Dunăre a contribuit în primul rând de legislația depășită, care permitea practicarea unor tarife prohibitive. Fostul deputat lucrează la o inițiativă legislativă intitulată „Legea Dunării”, prin care să fie aduse reglementări care să determine asigurarea condițiilor de navigație pe întreg parcursul unui an, inclusiv iarna, când nu se poate naviga din cauza podurilor de gheață care se formează pe Dunărea fluvială, dar și vara, în perioadele de secetă, când tot pe sectorul fluvial nu este asigurată adâncimea minimă de navigație de 2,5 metri, recomandată de Comisia Europeană a Dunării. Ar trebui să fie o lege care să deschidă Dunărea unui trafic de mărfuri pe măsura potențialului economic al transportului fluvial, se arată într-o analiză publicată de România Liberă.

Criză prelungită în exploatarea portuară la Dunărea Maritimă | Romania Libera

Actualizat: 11.03.2019 – 17:54 Dacă în alte domenii efectele crizei economice au fost depășite de mult și indicatorii au revenit la valorile din 2007 și 2008, în exploatarea portuară de la Dunărea Maritimă lucrurile par ceva mai complicate.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top