va aflati aici:
Home > Actualitate > Costul iluminatului festiv la Galați și în alte orașe ale țării

Costul iluminatului festiv la Galați și în alte orașe ale țării

Iluminat festiv de sărbători – Galați 2019

O analiză realizată de autorii Andrei Leonte, Vasile Magradean și Luiza Paraschivu pentru Ziarul Financiar, referitoare la costurile Iluminatului festiv de sărbători în marile orașe ale României arată că Galațiul plăteşte o factură de 1,3 milioane de lei la final de 2019.

Este o scădere cu 20% în comparaţie cu anul precedent.

Biroul de presă al Primăriei Galați

Conform aceleiași analize, la doar 20 de kilometri distanţă, la Brăila, administratorii oraşului se laudă cu cel mai ieftin iluminat festiv din ţară. Asta în baza unui contract multianual care stabileşte un preţ fix de 400.000 de lei pentru fiecare sezon.

Pentru iluminatul festiv de sărbători plătim doar 400.000 de lei. Este cel mai ieftin iluminat festiv din ţară. Suma include amenajarea tuturor străzilor principale, dar şi Piaţa Traian, Parcul Monument, bradul de la Catedrală şi esplanada din faţa Primăriei. Noi avem un contract pe 10 ani, am ajuns în cel de al patrulea an şi, indiferent de cursul euro-leu, preţul nu se modifică. Luminile festive vor fi aprinse până după sărbătorile ruşilor lipoveni, avem o comunitate mare în Brăila

Marian Dragomir, primarul Brăilei

Alte costuri cu privire la iluminatul festiv în marile orașe pentru sărbătorile de iarnă 2019, conform respectivei analize:

  • Constanța – 1,15 milioane de euro (peste 5 milioane de lei)
  • Cluj-Napoca – 2 milioane de lei
  • Satu Mare – 700.000 de lei
  • Zalău – 140.000 de lei
  • Slatina – 540.000 lei

FOCUS: Cât costă „luminile de sărbători” în marile oraşe | Ziarul Financiar

Marile oraşe au îmbrăcat straie de sărbătoare, albul fiind culoarea predominantă. Cele mai mari sume s-au cheltuit la Constanţa, dublu faţă de Cluj-Napoca, iar brăilenii se laudă cu cel mai ieftin iluminat festiv din ţară. Primăria Constanţa a plătit şi în 2019 puţin peste un milion de euro pentru iluminatul festiv, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top