va aflati aici:
Home > Actualitate > Coşmarul bătrânilor internaţi în azilul groazei din Galaţi

Coşmarul bătrânilor internaţi în azilul groazei din Galaţi

O parte dintre vârstnicii internaţi la căminul privat ”Sf.Ilie”  au fost refuzaţi la internare de către un spital din Galaţi. Azilul era autorizat să găzduiască doar 66 de bâtrâni, dar acolo erau internaţi peste 120 de vârstnici. Asociaţia care administrează căminul a obţinut un profit de peste 900.000 de lei în 2018. Autorităţile de la Galaţi justifică  plasarea în carantină a centrului de îngrijire  a bătrânilor ”Sf.Ilie” din Galaţi prin nevoia de a identifica cât mai repede vârstnicii şi persoanele din rândul personalului care s-au infectat cu noul coronavirus, în urma anchetei epidemiologice.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu susţine că va rămâne un număr mult mai mic de vârstnici în centrul de îngrijire a bătrânilor şi se va reduce implicit şi personalul care le acordă asistenţă socială şi medicală.  Pe de altă parte, Gabriel-Ioan Avrămescu susţine  că nici acum conducerea centrului nu a transmis autorităţilor necesarul de personal de care este nevoie pentru îngrijirea bătrânilor care se mai află în azil.

”Mă întreb şi ar trebui să ne întrebăm toţi, cei care suntem acum membrii acestei comunităţi, până acum, o asociaţie care a avut un profit de 900.000 de lei nu îşi putea gestiona situaţia?  Aşteptăm o astfel de pandemie ca să constatăm că avem o astfel de bombă în oraş? Eu doar pun nişte întrebări. Mai departe este treaba instituţiilor abilitate să verifice  ce s-a întâmplat acolo, dar această încercare de translatare a răspunderii către autorităţi de către cei care au administrat această afacere şi au transformat-o într-un business pe seama vieţii oamenilor mi se pare o mârşăvie”, conchide prefectul judeţului Galaţi, relatează ADEVĂRUL.

Coşmarul bătrânilor internaţi în azilul groazei din Galaţi. Prefect: „Au transformat afacerea într-un business pe seama vieţii oamenilor”

O parte dintre vârstnicii internaţi la căminul privat “Sf.Ilie” au fost refuzaţi la internare de către un spital din Galaţi. Azilul era autorizat să găzduiască doar 66 de bâtrâni, dar acolo erau internaţi peste 120 de vârstnici. Asociaţia care administrează căminul a obţinut un profit de peste 900.000 de lei în 2018.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top