va aflati aici:
Home > Eveniment > Conferința Internațională Thirty Years since the Fall of Communism la Galați

Conferința Internațională Thirty Years since the Fall of Communism la Galați

Evenimentul, rezultat al colaborării dintre Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, Facultatea de Litere și Facultatea Transfrontalieră, este deschis tuturor celor care nu vor să uite, dar și tuturor celor care vor să afle cum a fost și cum este reprezentat comunismul. Manifestarea va debuta joi, 21 noiembrie 2019, la ora 10:00, în sala 111, corp AS, Strada Domnească nr. 111, și va aduce împreună aproximativ 50 de specialiști din Germania, Olanda, Statele Unite ale Americii, Turcia, Georgia, Ucraina, Republica Moldova și România, în cadrul a șapte secțiuni tematice.
Cele trei prezentări din sesiunile plenare vor fi susținute după următorul program:
Joi, 21.11.2019, ora 11.00, sala AS111
DR. GERARD WEBER, Associate Professor, Department of Social Sciences Bronx Community College of the City University of New York. Specialist în antropologie socială, Dr. Weber este autor a numeroase studii referitoare la situația pensionarilor în România și Republica Moldova, pe care le abordează din perspectiva genului, a clasei, dar și a „istoriilor personale”. În prezent, Dr. Weber se află pentru a șaptea oară în România, într-un stagiu de cercetare la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.
Joi, 21.11. 2019, ora 12.00, sala AS111
PROF. UNIV. DR. IOANA MOHOR-IVAN și PROF. UNIV. DR. MICHAELA PRAISLER, Departamentul de engleză al Facultății de Litere, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Autoare a numeroase studii din sfera criticii literaturii de expresie engleză, a dramaturgiei contemporane și a reprezentărilor culturale, participante la sau coordonatoare a numeroase proiecte culturale, de la subculturi în postcomunism la efectele socio-culturale ale industrializării zonei Dunării de Jos, Prof. Ivan-Mohor și Prof. Praisler s-au aplecat și asupra reprezentărilor filmice ale migrației românești în perioada deschiderii granițelor, imediat după 1989, o cercetare de anvergură, ale cărei rezultate se reflectă și în alcătuirea planului de învățământ al unui program de studii de masterat unic la nivel național, Literatură, film și reprezentări culturale.
Vineri, 22.11.2019, ora 10.00, sala AS111
DR. YING ZHU, Professor of Cinema Studies, Department of Media Culture, The City University of New York, Director al Center for Film and Moving Image Research at the Academy of Film, Hong Kong. Autoare a opt cărți, Zhu este specializată în studii media și de cinema. Lucrările sale au fost publicate în jurnale academice de prestigiu, dar și în ziare foarte cunoscute, cum ar fi The Atlantic, The New York Times și The Wall Street Journal. Monografia sa, Chinese Cinema during the Era of Reform: The Ingenuity of the System (2003) este considerată o lucrare de referință, care a pus bazele studiului cinematografiei chineze în sfera economiei politice. Cartea sa din 2008, Television in Post-Reform China: Serial Drama, Confucian Leadership and the Global Television Market, a pus bazele studiilor de televiziune din China. Cărțile sale, traduse în chineză, olandeză, franceză, italiană și spaniolă, sunt folosite ca material de curs la mai multe facultăți americane. Zhu produce filme documentare pe teme contemporane: Google vs. China (2011) sau China: From Cartier to Confucius (2012).
Mai multe detalii puteți afla pe pagina de facebook a evenimentului:https://www.facebook.com/events/2246583855640479/?active_tab=about

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top