va aflati aici:
Home > Actualitate > Cine sunt cei 11 candidaţi care aspiră la funcţia de primar al Galaţiului

Cine sunt cei 11 candidaţi care aspiră la funcţia de primar al Galaţiului

ADEVĂRUL prezintă cei 11 candidați la funcția de primar al Galațiului: 

1.Ionuţ Pucheanu (PSD)este primarul în funcţie al Galaţiului. Are 39 de ani şi este de profesie jurist, absolvind Facultatea de Drept a Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti. Este la primul mandat de primar al urbei de la malul Dunării, anterior ocupând funcţia de director general al Ecosal, societatea publică de salubrizare a oraşului.
2.Cristian Dima (53 de ani) este candidatul ALDE la funcţia de primar al Galaţiului şi preşedintele organizaţiei judeţene a acestei formaţiuni politice. Este de profesie economist şi vine din zona privată. A fost ales consilier local în 2012, iar în 2014 a trecut la formaţiunea proaspăt creată ALDE.
3.Marius Stan (63 de ani) este cunoscut gălăţenilor ca jucător de fotbal şi apoi ca manager la diferite echipe de fotbal, printre care se numără şi Oţelul Galaţi, cu care a câştigat singurul titlul de campioană a României din palmaresul clubului. Este de profesie inginer, iar acum candidează din nou la funcţia de primar din partea Pro România, după ce iniţial se lansase în cursă din partea partidului Împreună Pentru Moldova.
4.Cătălin Cristache (42 de ani) este deputat din partea PMP şi este de profesie inginer, absolvind Facultatea de Nave şi Inginerie Electrică din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”. În perioada 2009-2014 a fost director al Registrului Auto Român, filiala Galaţi.  Este la a doua încercare de a obţine funcţia de primar al Galaţiului, după ce în 2016 a fost votat de aproape 5% dintre gălăţeni.
5.Picu Apostol Roman (52 de ani) este de profesie jurist şi candidează din partea Partidului Puterea Umanistă, fiind unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Galaţi. A devenit cunoscut la nivel local, dar şi naţional prin declaraţiile controversate pe care le-a făcut de-a lungul anilor.
6.Bogdan Rodeanu (40 de ani) –USR-PLUS+PNL– este economist, fiind licenţiat în Economie şi masterand în Strategii şi Politici Manageriale al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”. A fost director la  Direcţia Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti  din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, fiind ales deputat din partea USR la precedentele alegeri.
7.Andrei Velea (40 de ani) candidează din partea PACT PENTRU GALAȚI  la Primăria Galaţi. A absolvit Universitatea ”Dunărea de Jos” pe specializarea cibernetică, statistică şi informatică economică şi este economist. Lucrează de mulţi ca inginer software  şi activează în prezent la o multinaţională. Andrei Velea este şi scriitor, publicând până acum şase cărţi.
8.Ştefan Baltă (38 de ani) – Partidul Ecologist Român– este conferenţiar doctor inginer în domeniul protecţiei mediului şi directorul Departamentului de Ingineria mediului şi securităţii în industrie, din cadrul Facultăţii de Inginerie a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.
9.Adriana-Elena Tudor (54 de ani) a absolvit Facultatea de Maşini Termice a Universităţii “Dunărea de Jos” Galaţi şi este inginer.  Va candida la Primăria Galaţi din partea Alianţei pentru Unirea Românilor.
10.Emanuel Olaru (53 de ani) este inginer mecanic şi conduce în prezent propria firmă de proiectări industriale. Va candida pentru funcţia de primar din partea REStart România.
11.Daniela-Simona Vreme (36 de ani) candidează ca independent la Primăria Galaţi. Aceasta a câştigat un mandat de consilier local la Galaţi la precedentele alegeri locale tot ca independent. Este economist, jurist şi expert contabil şi ocupă funcţia de director economic la o firmă din Galaţi.

Cine sunt cei 11 candidaţi care aspiră la funcţia de primar al Galaţiului

Fără să avem pretenţia că vom acoperi tot ce se poate şti despre candidaţii la funcţia de primar al Galaţiului, le vom face o scurtă prezentare a activităţii politice şi profesionale, astfel încât să aveţi măcar idee despre oamenii care vă cer să îi votaţi pe 27 septembrie.

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top