va aflati aici:
Home > Actualitate > Cel puţin 14 cadre medicale sunt infectate cu COVID-19 la Galaţi. Numărul total de bolnavi, ţinut secret

Cel puţin 14 cadre medicale sunt infectate cu COVID-19 la Galaţi. Numărul total de bolnavi, ţinut secret

Faţă de cele 9 cazuri confirmate în cursul săptămânii trecute, luni şi marţi au apărut alte 6 cazuri. O serie de surse medicale ne-au spus că există şi alte persoane, din rândul angajaţilor spitalelor, care au simptome şi aşteaptă rezultatul testului. După ce Grupul de Comunicare Strategică anunţa, luni după-amiază, doar 4 cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul cadrelor medicale din Galaţi (deşi alte surse oficiale dădeau deja ca fiind 9 astfel de cazuri), informaţiile venite între timp din zona medicală arată că situaţia din teren este chiar şi mai complicată decât cea prezentată în raportările centralizate la nivel naţional.

Lipsa de transparenţă este intens însă contestată de populaţie, pe reţelele de socializare. Oamenii spun că ţinerea secretă a numărului de cazuri din fiecare judeţ şi localitate îi împiedică să ştie unde sunt focarele de infecţie de care ar trebui să se ferească. Iar medicii le dau dreptate. „Lipsa acestor informaţii zădărniceşte de fapt prevenirea răspândirii epidemiei. Personal, cred că zonele cu probleme nu trebuie ţinute secrete, ci că trebuie aplicată carantină punctuală”, ne-a spus, sub rezerva anonimatului, un medic de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi. Tot din surse medicale, am aflat că doi bolnavi de COVID-19 din Galaţi sunt în stare gravă. Fiindcă nu mai puteau respira singuri, au fost transferaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase la Spitalul de Urgenţă, în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, unde sunt asistaţi de ventilatoare. Starea lor este gravă, dar stabilă, informează ADEVĂRUL.

Cel puţin 14 cadre medicale sunt infectate cu COVID-19 la Galaţi. Numărul total de bolnavi, ţinut secret

Faţă de cele 9 cazuri confirmate în cursul săptămânii trecute, luni şi marţi au apărut alte 6 cazuri. O serie de surse medicale ne-au spus că există şi alte persoane, din rândul angajaţilor spitalelor, care au simptome şi aşteaptă rezultatul testului.

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top