va aflati aici:
Home > Uncategorized > „Câte s-ar putea face aici, chiar cu bani europeni”, părerile unor turiști străini după ce au vizitat Galațiul

„Câte s-ar putea face aici, chiar cu bani europeni”, părerile unor turiști străini după ce au vizitat Galațiul

Mă voi referi în primul rând la Galați, fiindcă aici au stat o lungă perioadă, așa cum am spus. În primul rând, aproape toți au remarcat mizeria, gunoaiele care zac în multe locuri. Apoi, vegetația neîngrijită, bălăriile care cresc în locul gazonului și ierbii tăiate, deși au văzut atâta apă (orașul înconjurat de apă) și a părut de neînțeles.

Și-au dorit să închirieze o bicicletă, fiind obișnuiți să facă mult sport, dar nu au avut de unde și nu au înțeles de ce nu există preocupare în acest sens din partea administrației.

Mi-au spus că stăm foarte bine la capitolul restaurante, terase, că mâncarea este delicioasă și relativ ieftină. Au fost intrigați de faptul că nu avem autostrăzi, că au străbătut 320 de km în aproape 5 ore.

Atunci când au vrut să se plimbe cu un vapor, nu le-am putut satisface dorința, neexistând nave cu acest scop, un bulgar și un italian au ales bacul să traverseze Dunărea, scrie Bogdan-Radu Brânzan pentru REPUBLICA.

Puteți citi întreg articolul aici:

Uluiala unor turiști străini care au ajuns în orașul meu, după ce văzuseră Sibiul și Brașovul: „Este o altă lume! O altă țară!”

Foto: Guliver Getty Images De multe ori m-am întrebat cum aș vedea țara noastră prin ochii unui turist străin, sau mai mult, ai unui străin care trăiește chiar o perioadă aici.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top