va aflati aici:
Home > Economie > Carrefour are 48 de ore pentru remedierea problemelor legate de comercializarea preparatelor culinare, a peştelui şi a cărnii

Carrefour are 48 de ore pentru remedierea problemelor legate de comercializarea preparatelor culinare, a peştelui şi a cărnii

ANPC a recomandat reţelei de magazine să realizeze, la nivel de ţară, următoarele recomandări în termen de maxim 48 ore: expunerea spre comercializare a diferitelor sortimente de preparate culinare în vitrine curate, cu zone subadiacente fără a avea resturi organice sau rugină; se vor respectă temperaturile impuse de legislaţia în vigoare, la raionul de gastronomie (masă caldă, masă rece); de asemenea la expunerea în vederea comercializării a peştelui şi a produselor piscicole astfel încât temperatura să fie uniformă în masă de produs; se va pune un accent deosebit pe respectarea condiţiilor de temperatura la recepţia peştelui şi a cărnii, atât proaspăta cât şi congelată, în mod special la recepţia peştelui refrigerat prin menţinerea acestuia în ambalajele de transport care să aibă asigurată cantitativ gheaţă; operatorul economic trebuie să se asigure că nu există întreruperi ale temperaturii prin verificarea în prealabil şi a termogramelor maşinilor de transport; se vor solicită furnizorilor documente din care să rezulte dată durabilităţii minimale susţinută de: buletine de analiză pe loturi, şi a tuturor documentelor cu caracter facultativ; informarea consumatorilor la locul de comercializare al peştelui refrigerat şi preparatelor culinare se va realiza tinându-se cont de categoria de prospeţime a peştelui; în cazul preparatelor culinare şi a peştelui proaspăt se va face informarea asupra termenului de valabilitate de 24 ore; existenţa unui calendar rezonabil de înlocuire a componentelor cu uzură morală peste cea prevăzută în mod normal de producător; dotarea corespunzătoare a liniilor de gastronomie, înlocuirea ustensilelor din raionul gastro, informează GÂNDUL.

Carrefour are un termen de 48 de ore pentru remedierea problemelor legate de comercializarea preparatelor culinare, a peştelui şi a cărnii

Magazinele Carrefour vor trebui să rezolve, în cel mult 48 de ore, o serie de probleme constatate de ANPC în cadrul controlului care a avut loc cu câteva zile în urmă, legate de comercializarea preparatelor culinare, a peştelui şi a cărnii, au stabilit, într-o întâlnire, conducerea companiei şi ANPC.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top