va aflati aici:
Home > Actualitate > Când va fi gata secția de cardiologie intervențională de la Spitalul Județean

Când va fi gata secția de cardiologie intervențională de la Spitalul Județean

Spitalul de Urgenţă Sf. Apostol Din Galaţi, cel mai mare din sud-estul ţării, va avea secţie de cardiologie intervenţională, astfel că medicii vor putea monta stenturi şi realiza implanturi de stimulatoare cardiace fără ca pacienţii care au suferit infarct miocardic să mai fie trimişi la alte spitale.

Secţia de cardiologie intervenţională va fi realizată în urma unei investiţii de peste 8 milioane de lei a Consiliului Judeţean Galaţi şi va fi gata anul acesta.

Cu banii alocaţi de CJ Galaţi vor fi cumpărate aparate performante care vor fi utilizate de medici specialişti.

Am decis să înfiinţăm de urgenţă o secţie de cardiologie intervenţională, astfel încât pacienţilor care au suferit un infarct miocardic să li se monteze stenturi în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi. De asemenea, medicii vor putea realiza implanturi de stimulatoare cardiace şi vor putea efectua coronarografii, astfel încât gălăţenii cu afecţiuni cardiace grave să nu mai fie forţaţi să meargă pentru tratament în marile centre de la Bucureşti, Iaşi sau Târgu Mureş. Avem deja o parte din aparatură, am obţinut avizele necesare de la Ministerul Sănătăţii şi am identificat spaţiul unde va funcţiona această secţie. De asemenea, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă avem medici specializaţi pentru astfel de intervenţii. Ne-am propus să deschidem această secţie până la sfârşitul acestui an

Costel Fotea – Președintele Consiliului județean

Potrivit reprezentanţilor CJ Galaţi, Secţia de cardiologie intervenţională va fi amenajată la primul etaj al clădirii în care funcţionează Policlinica spitalului, după ce spaţiul va fi recompartimentat şi dotat cu mobilier şi aparate.

Peste 80% din suma alocată acestui proiect va fi folosită pentru dotarea secţiei cu echipamente medicale printre care sunt sistem radiologic cu braţ, sistem electrofiziologie cardiacă şi stimulator cardiac, sistem cartografiere color 3D, defibrilatoare, set staţie centrală de monitorizare şi monitoare funcţii vitale, coagulometru, ecograf cardiologic şi laringoscop cu trusă de intubare, informează MEDIAFAX.

Când va fi gata secţia de cardiologie intervenţională de la cel mai mare spital din sud-estul ţării

Spitalul de Urgenţă Sf. Apostol Din Galaţi,cel mai mare din sud-estul ţării, va avea secţie de cardiologie intervenţională,astfel că medicii vor putea monta stenturi şi realiza implanturi de stimulatoare cardiace fără ca pacienţii care au suferit infarct miocardic să mai fie trimişi la alte spitale.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top