va aflati aici:
Home > Actualitate > Bazinul Olimpic din Galați în vremea campaniei electorale

Bazinul Olimpic din Galați în vremea campaniei electorale

  • Ministrul Tineretului şi Sporturilor, Ionuţ Stroe, a făcut o vizită neanunţată la Galaţi pentru a vizita Bazinul Olimpic de înot, aflat într-o stare avansată de degradare.
  • Demnitarul a spus că ministerul nu are bani pentru refacerea bazei şi a propus să o cedeze autorităţilor locale.
  • Autorităţile locale susţin că ministrul face jocuri de imagine în condiţiile în care ele au făcut mai multe demersuri pentru a prelua baza sportivă, anunță MEDIAFAX.

Bazinul olimpic din Galaţi a fost dat în folosinţă în anul 1970, având o amplasare de excepţie: în plin oraş, lângă Sala Sporturilor, stadionul „Dunărea” şi Liceul Sportiv, dar şi foarte aproape de trei şcoli gimnaziale foarte mari. Cei care au asistat la inaugurare (cu ocazia unui turneu internaţional cu parfum de campionat mondial de polo) spun că baza sportivă era o bijuterie.

Am venit să observ realitatea sportului românesc la faţa locului… acest loc este din păcate abandonat, asta-i realitatea sportului. În ultimii zece ani, nepăsarea a făcut ca acest bazin de înot să ajungă în acest fel. Este un obiectiv al Ministerului Tineretului şi Sporturilor, soluţii există, nu doar în campania electorală… Resursele ministerului sunt limitate… Soluţia este una locală, transferul acestui imobil către Consiliul Judeţean este la îndemână, ar fi un prim pas, ar oferi posibilitatea viitorului Consiliu Judeţean. O resursă foarte nefolosită, dacă nu ignorată, vorbim despre fondurile europene.

Ionuţ Stroe – Ministrul Tineretului şi Sporturilor

Coform documentării realizată de ADEVĂRUL, oraşul Galaţi este singura localitate din România din top 100 (după numărul de locuitori) care nu are un banal ştrand. Deasemenea Galațiul mai deţine un record negativ: este unica reşedinţă de judeţ din Moldova unde nu există o bază sportivă pentru înot. Pentru a avea acces la o astfel de facilitate, gălăţenii trebuie să meargă la Brăila sau la Focşani, unde există bazine pentru competiţii şi cursuri de înot. De fapt, o astfel de utilitate a existat până în urmă cu 15 ani şi la Galaţi, însă incompetenţa şi nepăsarea autorităţilor au dus la închiderea acesteia – „pentru reparaţii” – şi a rămas închisă, deşi aici s-au investit în ultimul deceniu circa o jumătate de milion de euro.

Ionuţ Stroe este acuzat reprezentanții Primăriei și Consiliului Județean că a venit la Galaţi ca să facă campanie electorală, nu să rezolve această problemă.

Noi am făcut mai multe demersuri ca să luăm această bază sportivă şi alte obiective lăsate de minister în paragină. Avem şi hotărâri ale consilierilor judeţeni. Domnul ministru a venit la Galaţi în campanie electorală, ca să ne spună ceea ce noi ştim: ministerul vrea să scape de aceste baze, noi le vrem, dar tot ministerul nu face paşii necesari. Astăzi le preluăm dacă ni le dă, culmea chiar am făcut o nouă solicitare ministerului pe această temă.

Costel Fotea – preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi

Ministrul Sporturilor se face că nu ştie. La Consiliul Local, consilierii au aprobat propunerea mea privitoare la preluarea bazei sportive de la Direcţia Judeţeană pentru Sport. Pentru ca transferul de proprietate să se realizeze mai este nevoie de o hotărâre de Guvern. Cine îl opreşte pe ministru să semneze documentul? Dorim să luăm baza pentru că doar în acest fel municipalitatea va putea să investească în bază. Primăria vrea să modernizeze bazinul şi anexele şi să le redeschidă pentru public şi pentru sportivii de performanţă.

Ionuț Pucheanu – Primarul Municipiului Galați

Conform documentării realizată de ADEVĂRUL în cursul anului trecut, în ultimii mai bine de 20 de ani, Bazinul Olimpic din Galați a înghițit următoarele sume de la guvern:

  • 1999-2001 – echivalentul a 2,5 milioane de euro pentru lucrări de consolidare (teren şi clădiri)
  • 2005-2009 – echivalentul a 80.000 de euro pentru repararea sistemului de alimentare şi de filtrarea apei
  • 2009 şi 2012 – echivalentul a 500.000 de euro pentru reabilitare

Link-uri utile:

VIDEO Dezastrul de la singurul bazin olimpic de înot de la Galaţi. Zace închis de 14 ani, în ruină şi năpădit de buruieni, dar a înghiţit jumătate de milion de euro

Oraşul Galaţi – singura localitate din România din top 100 (după numărul de locuitori) care nu are un banal ştrand – mai deţine un record negativ: este unica reşedinţă de judeţ din Moldova unde nu există o bază sportivă pentru înot.

O bază sportivă de tradiţie a ajuns motiv de dispută între autorităţile locale şi centrale. Reacţii vehemente după vizita ministrului Sporturilor

Ministrul Tineretului şi Sporturilor, Ionuţ Stroe, a făcut o vizită neanunţată la Galaţi pentru a vizita Bazinul Olimpic de înot, aflat într-o stare avansată de degradare. Demnitarul a spus că ministerul nu are bani pentru refacerea bazei şi a propus să o cedeze autorităţilor locale.

Astăzi/Reabilitare la Bazinul Olimpic

Direcţia pentru Sport şi Tineret alocă pentru acest proiect mai bine de 900.000 de lei, fără TVA. Gălăţenii se vor putea bucura de noul bazin tocmai în vara anului viitor, acesta fiind gata abia în iarnă.

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top