va aflati aici:
Home > Actualitate > Asta mai lipsea pe vremea geroasa din ultimele zile : Avertizare de cutremur

Asta mai lipsea pe vremea geroasa din ultimele zile : Avertizare de cutremur

Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, confirmă ipoteza emisă de seismologii britanici şi americani, care spun că în anul 2017 este foarte probabil să se producă un cutremur de mare magnitudine în România.

”Ce spuneau ei (seismologii britanici şi americani – n.r.) despre 2017 e un lucru care se repetă de câţiva ani. Într-adevăr, există o probabilitate destul de mare ca în România să se producă un cutremur de peste 6”, a declarat Radulian.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România după 1990 a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit foarte puternic la Galati.

”Cutremurele de peste de 5 apar la intervale de 3-4 ani. Apar în timpul nopţii şi iarna, de multe ori. Luna ianuarie este, în general, o lună activă”, a mai declarat Mircea Radulian pentru Evenimentul Zilei.

Mircea Radulian, directorul științific al INFP, AVERTIZEAZĂ:” “Există o probabilitate DESTUL DE MARE ca în România să se producă un CUTREMUR de peste 6”

Autor: | luni, 09 ianuarie 2017 | 2 Comentarii | 1289 Vizualizari Mircea Radulian AVERTIZEAZĂ:”Este o mare probabilitate de cutremur mare în România” Există o posibilitate destul de mare ca în România să se producă un cutremur cu o magnitudine de peste 6, a declarat Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top