va aflati aici:
Home > Actualitate > Angajații First Bank Galați reacționează la planul de restructurare al americanilor

Angajații First Bank Galați reacționează la planul de restructurare al americanilor

Pe 28 Iunie 2018, Piraeus Bank România a fost achiziționată de către JCF IV Tiger Holdings S.àr.l., entitate aparținând grupului american JC Flowers & Co, devenind după rebranding First Bank România. Planul de restructurare anunțat sindicatului băncii la data de 4 martie 2019 presupune închiderea sau comasarea a 40 de sucursale şi concedierea a 379 de angajaţi, ceea ce a determinat proteste ale angajaților First Bank Romania din toată țara. Aproape 150 de angajaţi ai băncii, între care și cei din Galați au protestat la sfârșitul săptămânii,vineri 15 martie între ora 17:30 şi ora 18:30, în faţa sediului central al băncii, contra propunerilor de concediere colectivă şi a modificărilor de natură salarială propuse de bancă.

Angajaţii care rămân în bancă vor fi afectaţi de decizia băncii de a nu mai acorda cel de-al 13-lea salariu care era un drept discreţionar acordat de bancă, dar care s-a luat în fiecare an, cel puţin în ultimii 15 ani de când sunt aici. De asemenea, s-a luat decizia ca bonusurile de vânzări care erau plătite trimestrial să nu mai fie plătite în anul 2019. Nu sunt modificări la contractele angajaţilor – al 13-lea salariu nu era prevăzut în contractul colectiv de muncă şi nici bonusările. Acestea sunt cutume ale pieţei, pe care le-am primit şi în timpul crizei din Grecia. Era ceva care ne suplimenta veniturile, pentru că salariile nete sunt foarte mici, sunt sub 2.000 de lei, lunar. Echipa mea, colegi cu vechime şi experienţă bancară primesc între 2.000 şi 2.500 de lei pe lună”, a declarat Magdalena Samoilă, angajată a First Bank în Galaţi, vineri, pentru MEDIAFAX.

Aproape 150 de angajaţi ai First Bank, fostă Piraeus Bank, au protestat împotriva concedierii colective

Aproape 150 de angajaţi ai First Bank (fosta Piraeus Bank) au protestat vineri, între ora 17:30 şi ora 18:30, în faţa sediului băncii, contra propunerilor de concediere colectivă şi a modificărilor de natură salarială propuse de bancă, potrivit organizatorilor.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top