va aflati aici:
Home > Actualitate > Activiștii de ieri, demnitarii de azi. Cazul rectorului Lucian Georgescu, fost ministru al Cercetării

Activiștii de ieri, demnitarii de azi. Cazul rectorului Lucian Georgescu, fost ministru al Cercetării

La 59 de ani, Lucian Puiu Georgescu – fostul ministru al Cercetării în cabinetul Tudose, ales în toamnă rector al Universității „Dunărea de Jos“ din Galați – are o prodigioasă activitate științifică în domeniul mediului și al chimiei alimentare. Mai puțin onorabilă este activitatea sa de dinainte de 1989, cînd a fost activist al Comitetului Județean al UTC Galați, perioadă falsificată în CV-ul prin care și-a construit cariera. (…)

Acest „management“ propriu al capacităților știinţifice, ca și calitatea de membru PSD au fost cele două elemente care au stat la baza carierei sale în Executiv, unde din secretar de stat a ajuns ministru plin la Cercetare, din iunie 2017. Nu a fost primit tocmai cu brațele deschise de către cercetătorii din România. El fusese deja acuzat de mulți dintre aceștia, din vremea în care deținuse funcția de secretar de stat, ca fiind artizanul unor epurări din domenii-cheie ale evaluatorilor de proiecte din străinătate, asupra cărora nu puteau plana suspiciuni privind integritatea sau conflictele de interese. E de înțeles că i-a înlăturat pe cercetătorii străini din comisiile de evaluare a proiectelor tocmai pentru a ușura atribuirea acestora „cu dedicație“, fiind acuzat, potrivit presei, de către cercetătorii reuniți în federația AdAstra că a refuzat și dialogul în legătură cu schimbările majore din cercetare. Schimbări care nu au avut loc în mandatul său, rămas la fel de șters ca ale predecesorilor.(…)

Lucian Georgescu a candidat și a cîștigat, așa cum anunța pe 11 decembrie 2019 cotidianul gălățean Viața liberă, fostul oficios județean al partidului comunist: „Noul Rector al Uni­versităţii «Dunărea de Jos» din Galaţi este prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, fostul preşedinte al Senatului. El a fost ales astăzi de 358 dintre cadrele didactice şi studenţii cu drept de vot de la secţia din Galaţi şi a primit 19 voturi de la secţia din Brăila. Contracandidatul său, prof. dr. Ion Cordoneanu, decanul Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie, a obţinut 273 de voturi la secţia de la Galaţi şi 19 voturi la Brăila“. Ocazie cu care Georgescu a declarat: „Mulţu­mesc celor care m-au votat avînd încredere în mine şi în planul meu managerial. Trimit asigurări pentru toţi colegii că vom continua lucrurile bune din Universitate şi le vom repara pe cele mai puţin bune“, relatează OBSERVATORUL CULTURAL.

Activiștii de ieri, demnitarii de azi | Observator Cultural

La 59 de ani, Lucian Puiu Georgescu – fostul ministru al Cercetării în cabinetul Tudose, ales în toamnă rector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați – are o prodigioasă activitate științifică în domeniul mediului și al chimiei alimentare.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top