va aflati aici:
Home > Economie > Un gălățean la conducerea CFR Infrastructură

Un gălățean la conducerea CFR Infrastructură

Constantin Axinia este noul director general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, gestionarul infrastructurii feroviare din România.

Postul de director general al companiei era vacant de la data de 1 martie, după demisia lui Costin Mihalache, care a fost numit șeful Cancelariei Primului Ministru Viorica Dăncilă. Absolvent al Academiei de Poliție, Mihalache fusese numit director general al CFR SA pe 13 februarie, în locul lui Ion Gavrilă.

Spre deosebire de predecesorul său, Constantin Axinia este ceferist cu state vechi. A absolvit în 1980 Liceul CFR numărul 6 din Galați, iar în 1987 Facultatea de Electrotehnică a Institutului Politehnic ”Gheorghe Asachi” din Iași. După absolvirea facultării și până în 1992 a fost instructor tehnic la Revizia de Vagoane Iași.

Nu este pentru prima oară când este numit Constantin Axinia la CFR SA în funcția de director general. El a mai ocupat această poziție în perioada 2006-2007. Apoi, în intervalul ianuarie – octombrie 2009, Constantin Axinia a fost subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor, responsabil cu coordonarea sectorului feroviar.

Chiar dacă a avut un mandat scurt, în perioada în care s-a aflat la conducerea sistemului feroviar românesc a luat mai multe decizii pentru eficientizarea transportului pe calea ferată. Cea mai notabilă realizare este inaugurarea, pe 4 martie 2009, a trenurilor Henri Coandă Expres, care fac legătura între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni. La acea vreme, zilnic circulau 18 pereche de trenuri, din oră în oră, între București Nord și PO Aeroport, de unde călătorii erau preluați cu autobuzele și duși la aerogară, informează Club Feroviar și B1TV.

BREAKING Constantin Axinia este noul director general al CFR SA

Constantin Axinia este noul director general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, gestionarul infrastructurii feroviare din România. Postul de director general al companiei era vacant de la data de 1 martie, după demisia lui Costin Mihalache, care a fost numit șeful Cancelariei Primului Ministru Viorica Dăncilă.

Constantin Axinia este noul director general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA | B1.ro

Constantin Axinia este noul director general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA. Postul de director general al companiei era vacant de la data de 1 martie, după demisia lui Costin Mihalache, care a fost nu…

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top