va aflati aici:
Home > Uncategorized > Ţăranii fac haz de recomandările pentru prevenirea pestei porcine africane: „Covor la poartă n-am mai avut!”

Ţăranii fac haz de recomandările pentru prevenirea pestei porcine africane: „Covor la poartă n-am mai avut!”

Unele sunt logice şi deja ştiute: interzicerea mişcării efectivelor de animale şi a comerţului cu carne şi produse din carne, montarea de covoare cu dezinfectant la toate ieşirile din sat, monitorizarea tuturor gospodăriilor unde există porci samd. Alte măsuri, ceva mai specifice, au stârnit însă o mulţime de comentarii şi de ironii pe reţelele de socializare, iar la faţa locului, în lumea rurală şi reală din Schela, a provocat reacţii cuprinse între nedumerire şi haz. „La intrarea în curte se realizează un filtru dezinfectant – un covor/material textil care să fie îmbibat permanent cu o soluţie dezinfectanta (sodă caustica, Forset, Vircon etc.)”, scrie, printre altele, pe un afiş de la avizierul Primăriei. „Covor la poartă n-am mai avut! Io n-am în casă covoare şi-acum trebuie să pun la intrarea în ogradă? Hai că asta nu s-a mai pomenit”, s-a minunat unul dintre sătenii care au văzut anunţul, relatează ADEVĂRUL.

Ţăranii fac haz de recomandările pentru prevenirea pestei porcine africane: „Covor la poartă n-am mai avut!”

Un set de reguli de prevenire trimis de autorităţi şi afişat într-un sat din judeţul Galaţi, unde la începutul lui 2020 s-a descoperit un focar pe pestă porcină africană, a stârnit hazul atât printre ţărani, cât şi pe reţelele de socializare.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top