va aflati aici:
Home > Actualitate > Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi va avea propria fabrică de oxigen medical

Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi va avea propria fabrică de oxigen medical

Primul pas în acest sens l-a făcut Consiliul Judeţean Galaţi, care marţi, 26 mai 2020, în cadrul şedinţei ordinare, a aprobat proiectul tehnic pentru instalaţia de gaze medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase. Valoarea totală a investiţiei este de 2.380.699 de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

Acest sistem va asigura autonomia totală a unităţii medicale în ceea ce priveşte producerea oxigenului şi va permite asigurarea unui flux continuu şi constant de oxigen medical. În plus, va asigura presiunea necesară şi concentraţia optimă de gaze medicale”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, pentru ADEVĂRUL.

Sistemul va deservi în mod special secţia de terapie intensivă pe care ne-am propus să o înfiinţăm la Spitalul de Boli Infecţioase, însă va fi folosit şi în zona de internări sau în cadrul secţiei de boli infecţioase care va funcţiona în clădirea pe care o construim în curtea unităţii medicale”, a mai spus oficialul.

Investiţie vitală în Sănătate. Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi va avea propria fabrică de oxigen medical

Criza provocată de pandemia de Covid-19 a arătat autorităţilor numeroasele vulnerabilităţi ale sistemului medical. Dincolo de faptul că a ieşit la iveală că o parte din personalul din Sănătate estt nepregătit pentru situaţiile de criză şi că echipamentele de protecţie au lipsit (între timp, lucrurile s-au rezolvat, dar cu costuri uriaşe), cea mai alarmantă problemă s-a dovedit lipsa dotării cu echipamente medicale adecvate.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top