va aflati aici:
Home > Educatie-Cultura > SPECTACOLUL „SALBA DRACULUI” SELECTAT LA FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU

SPECTACOLUL „SALBA DRACULUI” SELECTAT LA FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați este bucuros să anunțe că spectacolul „SALBA DRACULUI”, regia: Alexandru Dabija, a fost selectat, alături de alte 40 de spectacole românești, la cea de-a XXIX-a ediție a Festivalului Național de Teatru, care va avea loc în perioada 18-27 octombrie 2019, la București.

Selecția națională a fost anunțată miercuri, 3 iulie 2019, de către Marina Constantinescu, directorul Festivalului Național de Teatru. Lista celor 41 de spectacole selectate la FNT poate fi consultată pe http://bit.ly/SelectieFNT.

Pentru Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, aceasta este a doua selecție la Festivalul Național de Teatru, după cea din anul 2015, cu spectacolul „Cerere în căsătorie”, regia: Felix Alexa.

„Suntem bucuroși și onorați să participăm la unul dintre evenimentele-reper din teatrul românesc – Festivalul Național de Teatru. Este o recunoaștere a muncii de două luni depuse de echipă la construirea spectacolului „SALBA DRACULUI” sub îndrumarea regizorului Alexandru Dabija. Este, de asemenea, o recunoaștere a efortului continuu al trupei de a deveni mai buni cu fiecare proiect și al conducerii de a atrage regizori interesanți, de a investi în producții valoroase atât pentru public, cât și pentru critica de specialitate. Participarea la FNT pentru a doua oară în ultimii ani este un semnal că teatrul nostru se află pe un drum bun. Vreau să le mulțumesc spectatorilor pentru că sunt alături de noi, întregii trupe pentru munca depusă, dar și ordonatorului principal de credite, sponsorilor și partenerilor, care sprijină constant activitatea teatrului”, a declarat Florin Toma, Directorul General al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Spectacolul selectat anul acesta la Festivalul Național de Teatru, „SALBA DRACULUI”, după piesa „Iorgu de la Sadagura sau Nepotu-i Salba Dracului” de Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija, a avut premiera pe 20 aprilie 2019, la 175 de ani de la întâia premieră a piesei lui Vasile Alecsandri.

„Este un spectacol de atitudine. Vorbește despre o temă universală, despre o temă foarte veche – rușinea când aparții unei civilizații extrem de diferite, mai primitivă decât societatea occidentală. Când diferențele sunt atât de mari, se cultivă o stare a rușinii, care are ca revers un tip de fudulie și un tip de revoltă a populației respective: dar ce, noi nu suntem oameni, obiceiurile noastre nu sunt bune?”, declara regizorul Alexandru Dabija înaintea premierei din aprilie.

Detalii despre spectacol găsiți pe http://www.fanitardini.ro/spectacole/salba-dracului/.

Sursa: http://www.fanitardini.ro/stiri-evenimente/spectacolul-salba-dracului-al-dramaticului-galatean-selectat-la-festivalul-national-de-teatru/?fbclid=IwAR2vf4L_eDmuG6J6lOcm-pwdnxW8tbo9CtQjS5bND_3o2u0-i5cl_SujVqA

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top