va aflati aici:
Home > Economie > Spargator de gheata pentru Antartica realizat la Galati

Spargator de gheata pentru Antartica realizat la Galati

Revista Capital anunta ca ArcelorMittal Galaţi va furniza oţel pentru construirea, la Şantierul Naval Damen din Galaţi, a unui vas de cercetare antarctic de aprovizionare care are capabilităţi de spărgător de gheaţă, nava fiind solicitată de Guvernul australian. Livrarea este programată în aprilie 2020, potrivit News.ro.

Potrivit unui comunicat al ArcelorMittal, vasul de cercetare antarctic de aprovizionare şi care are capabilităţi de spărgător de gheaţă va extinde explorarea în mările de sud şi Antarctica, fiind solicitat de Guvernul australian. În prezent,  nava, care va avea o lungime de 165 de metri, este construită de Şantierul Naval Damen din Galaţi.

Proiectat pentru a face atât de cercetare, cât şi aprovizionare în apele antarctice, vasul va putea sparge gheaţa groasă de 1,65 metri, la viteze de 3 noduri şi va aproviziona staţiile permanente de cercetare ale Australiei cu mărfuri, echipament şi personal. Nava va avea laboratoare ştiinţifice şi birouri pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi.

ArcelorMittal Galaţi livrează oţel pentru o navă de cercetare antarctică de ultimă generaţie

Combinatul ArcelorMittal Galaţi furnizează oţel pentru construirea, la Şantierul Naval Damen din Galaţi, a unui vas de cercetare antarctic de aprovizionare care are capabilităţi de spărgător de gheaţă, nava fiind solicitată de Guvernul australian. Livrarea este programată în aprilie 2020, potrivit News.ro.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top