va aflati aici:
Home > Actualitate > Sloiurile de gheaţă acoperă circa 80% din suprafaţa Dunării. Circulaţia navelor, în pericol de a fi închisă

Sloiurile de gheaţă acoperă circa 80% din suprafaţa Dunării. Circulaţia navelor, în pericol de a fi închisă

Galati - Sloiuri de gheata pe Dunare

Potrivit conducerii Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi, sloiurile de gheaţă formate pe Dunăre acoperă circa 80% din suprafaţa apei pe unele sectoare (în special în amonte de Brăila, dar şi în zonele Tulcea şi Isaccea), aşa că s-au impus măsuri urgente pentru a evita formarea podurilor de gheaţă şi a zăpoarelor. Directorul AFDJ Galaţi, Dorian Dumitru, a declarat că nava Perseus, cel mai mare spărgător din gheaţă din România, a fost trimisă pe traseul Galaţi-Brăila-Galaţi-Tulcea, pentru a menţine şenalul navigabil în condiţii de exploatare, mai ales că în apropiere de Tulcea sunt de ja probleme destul de mari.

Citeste mai mult pe adevarul.ro:

FOTO Sloiurile de gheaţă acoperă circa 80% din suprafaţa Dunării. Circulaţia navelor, în pericol de a fi închisă

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos a scos pe şenalul navigabil spărgătorul de gheaţă Perseus (cea mai mare navă specializată din România), dar şi câteva împingătoare, care patrulează pe fluviu de la Brăila până la Sulina. Sloiurile acoperă în unele zone 80% din suprafaţa fluviului, fiind pericol de formare de pod de gheaţă.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top