va aflati aici:
Home > Economie > Roaming involuntar, cu Moldova şi Ucraina, în 18 localităţi gălăţene

Roaming involuntar, cu Moldova şi Ucraina, în 18 localităţi gălăţene

În 18 localităţi gălăţene, telefoanele mobile pot intra involuntar în roaming, conectându-se automat la reţele din Republica Moldova şi Ucraina.

Avertizarea vine din partea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii. Aceasta le atrage atenţia utilizatorilor care au roamingul activat că pot ajunge să folosească involuntar acest serviciu în apropierea graniţelor. Practic, telefonul se conectează automat la o reţea dintr-o ţară vecină, iar utilizatorii, deşi se află în România, folosesc serviciile de comunicaţii în roaming.

În cazul în care telefonul se conectează automat la o reţea din Bulgaria sau Ungaria, ţări membre ale Uniunii Europene, comunicaţiile sunt tarifate ca în România. La graniţa cu Moldova, Ucraina şi Serbia, însă, unde tarifele de roaming nu sunt reglementate, costurile vor fi semnificativ mai mari. Singura soluţie este ca, în apropierea respectivelor graniţe, utilizatorii să dezactiveze opţiunea de selectare automată a reţelei.

Pe lista localităţilor de graniţă cu risc de intrare în roaming involuntar se găsesc şi 18 din judeţul Galaţi. Acestea sunt: municipiul Galaţi, Costi, Vânători, Tuluceşti, Tătarca, Şiviţa, Ijdileni, Frumuşiţa, Tămăoani, Stoicani, Folteşti, Măsătăcani, Brăneşti, Vlădeşti, Slobozia Oancea, Oancea, Cavadineşti şi Găneşti.

Sursa : https://realitateadegalati.net/roaming-involuntar-cu-moldova-si-ucraina-in-18-localitati-galatene/

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top