va aflati aici:
Home > Actualitate > Raport al Federaţiei “Solidaritatea Sanitară”: Galaţi, locul 2 pe ţară ca număr de spitale afectate de COVID-19

Raport al Federaţiei “Solidaritatea Sanitară”: Galaţi, locul 2 pe ţară ca număr de spitale afectate de COVID-19

64 de unităţi sanitare din 24 judeţe ale României au înregistrat cazuri pozitive în rândul angajaţilor, iar până la data de 07 aprilie, au fost raportaţi decedaţi 3 salariaţi din sistemul sanitar: o asistentă medicală angajată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenta “Sf. Apostol Andrei” Constanta, o angajată din personalul auxiliar al Spitalului Militar de Urgenţă “Dr. Alexandru Popescu” din Focşani şi un angajat ambulanţier din Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava (cunoscut ca infectat în cadrul activităţilor profesionale).

Cele mai afectate judeţe sunt Suceava – 548 de salariaţi reprezentând 50,41% din total salariaţi confirmaţi pozitiv; Bucureşti – 250 de salariaţi reprezentând 22,99% din total salariaţi confirmaţi pozitiv; Botoşani – 48 de salariaţi reprezentând 4,41% din total salariaţi confirmaţi pozitiv.

Potrivit analizei Federaţiei “Solidaritatea Sanitară”, topul judeţelor după numărul unităţilor sanitare afectate se prezintă astfel: Bucureşti – 9 unităţi; Galaţi – 6 unităţi; Suceava şi Timiş cu câte 5 unităţi fiecare, informează MONITORUL DE GALAȚI.

Raport al Federaţiei “Solidaritatea Sanitară”: Galaţi, locul 2 pe ţară ca număr de spitale afectate de COVID-19 – Monitorul de Galati – Ziar print si online

Federaţia “Solidaritatea Sanitară” a făcut o analiză complexă a situaţiei actuale a salariaţilor din sănătătate constatând că 25% din cei infectaţi sunt salariaţi din sănătate, rata de infectare în rândul lor fiind de 20 de ori mai mare decât cea a restului cetăţenilor.

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top