va aflati aici:
Home > Educatie-Cultura > Profesoara din Galați, distinsă cu premiul „Merito“, care îşi învaţă elevii să viseze

Profesoara din Galați, distinsă cu premiul „Merito“, care îşi învaţă elevii să viseze

Diana Cătălina Popa (38 de ani) este profesoară de limba şi literatura română la Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Galaţi şi unul dintre cei mai valoroşi dascăli din România. Stau dovadă două prestigioase distincţii primite de aceasta în 2016, premiul “Merito”, ce se acordă doar profesorilor cu vocaţie din România, şi Ordinul “Meritul pentru Învăţământ în grad de Cavaler”, acordat de preşedintele României.

”Am schimbat ceva în paradigma asta a raportului dintre elev şi profesor. Eu nu sunt un om spectaculos, mi se pare că sunt un om foarte simplu. Cunosc profesori foarte buni, care mie mi se pare că sunt mai buni decât mine. E vorba până la urmă de bucuria de a trăi, iar dacă simţi această bucurie într-o şcoală, înseamnă că eşti un profesor bun. La orele mele, copiii nu se simt constrânşi. Niciodată nu ofer o informaţie pur şi simplu, ci am nevoie să pornesc de la ceva ce ţine de ei. Le pun o întrebare, primesc câteva răspunsuri şi pe baza lor eu construiesc. Nu vreau să le ofer totul pe tavă, pentru că nu aş face altceva decât să le ofer conţinuturi, ori scopul meu este să le creez competenţe, să îi ajut să gândească, să analizeze, deci să nasc ceva în ei de lungă durată”, ne oferă Diana câteva dintre motivele pentru care crede că a fost răsplătită cu prestigioasa distincţie, relatează ADEVĂRUL.

Profesoara distinsă cu premiul „Merito” care îşi învaţă elevii să viseze. „Scopul meu este să nasc în ei ceva de lungă durată”

Diana Cătălina Popa (38 de ani) este profesoară de limba şi literatura română la Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” din Galaţi şi unul dintre cei mai valoroşi dascăli din România. Stau dovadă două prestigioase distincţii primite de aceasta în 2016, premiul “Merito”, ce se acordă doar profesorilor cu vocaţie din România, şi Ordinul “Meritul pentru Învăţământ în grad de Cavaler”, acordat de preşedintele României.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top