va aflati aici:
Home > Economie > Producţia de cereale din 2019 – cu 50% mai mică decât în anii anteriori

Producţia de cereale din 2019 – cu 50% mai mică decât în anii anteriori

Gavrilă Tuchiluş este direc­torul general şi unul dintre acţionarii Agrimat Matca din Galaţi. Compania cultivă 4.500 de hectare cu cereale şi care creşte peste 1.000 de bovine. Directorul acesteia, Gavrilă Tuchiluș, spune că toate culturile de cereale au fost afectate de seceta ce „domneşte“ din iunie şi care a dus la producţii mai mici cu 50% faţă de anii anteriori, scrie ZIARUL FINANCIAR.

La cultura de rapiţă am avut o producţie de 2.000 kg/ha, mai mică cu 50% faţă de o producţie dintr-un an normal, la orz producţia a scăzut cu 40%, la gâu a scăzut cu 45%, iar la porumb a scăzut cu 50%. Producţia de cereale din acest an a fost cu 35-50% mai mică decât cea din anii anteriori. Seceta este principalul motiv, la noi nu a mai plouat din iunie.

Gavrilă Tuchiluş – direc­tor general  Agrimat Matca

Gavrilă Tuchiluş, fermier din Galaţi: Producţia de cereale din 2019 a fost cu 35-50% mai mică decât cea din anii anteriori la toate culturile | Ziarul Financiar

Gavrilă Tuchiluş, direc­torul general şi unul dintre acţionarii Agrimat Matca din Galaţi, o companie care cultivă 4.500 de hectare cu cereale şi care creşte peste 1.000 de bovine, spune că toate culturile de cereale au fost afectate de seceta ce „domneşte” din iunie şi care a dus la producţii mai mici cu 50% faţă de anii anteriori.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top