va aflati aici:
Home > Actualitate > Primarul de la Galaţi, atac la Guvern: „Toate proiectele de infrastructură sunt lăsate fără nici un leu“

Primarul de la Galaţi, atac la Guvern: „Toate proiectele de infrastructură sunt lăsate fără nici un leu“

Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi, a amintit că licitaţiile pentru drumul expres Galaţi-Brăila şi pentru centura oraşului au fost suspendate din cauza CNAIR. De asemenea, achiziţia de tramvaie noi a fost anulată. Edilul a amintit şi faptul că podul peste Dunăre a primit doar 5% din necesar. Controversele legate de finanţarea proiectelor de infrastructură din zona de sud a Moldovei devin tot mai încinse după anunţarea bugetului de stat pe 2020. De departe, zona cea mai afectată este Galaţi-Brăila, care s-a pomenit, peste noapte, cu cinci proiecte de infrastructură (trei dintre ele comune) suspendate sau lăsate cu un buget minuscul. Ne referim aici, în primul rând, la proiectul podului peste Dunăre (cel mai mare şi mai scump obiectiv de acest fel din istoria României), care conform bugetului pe 2020 va primi doar 97 de milioane de lei, adică doar 5% din cât ar fi trebuit conform graficului de execuţie semnat cu constructorul. Situaţia a provocat îngrijorarea autorităţilor locale din Galaţi şi Brăila, însă replica prefectului de la Brăila (în calitatea de reprezentant al Guvernului în teritoriu) a fost dezarmantă: „Banii vor veni la rectificarea bugetară din august”. Acesta a mai spus că, oricum, finanţarea este preponderent europeană, deci primarii se sperie degeaba, relatează ADEVĂRUL.

Primarul de la Galaţi, atac la Guvern: „Toate proiectele de infrastructură sunt lăsate fără nici un leu”

Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi, a amintit că licitaţiile pentru drumul expres Galaţi-Brăila şi pentru centura oraşului au fost suspendate din cauza CNAIR. De asemenea, achiziţia de tramvaie noi a fost anulată. Edilul a amintit şi faptul că podul peste Dunăre a primit doar 5% din necesar.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top