va aflati aici:
Home > Economie > Primăria majorează capitalul Transurb: 26 milioane de lei

Primăria majorează capitalul Transurb: 26 milioane de lei

Transurb Galați își modernizează flota de autobuzeConsiliul Local Galaţi s-a reunit, joi, 18 iulie 2019, în şedinţă extraordinară. Scopul ședinței a fost aprobarea unor hotărâri care vizau rezolvarea unor situaţii financiare care facilitează obţinerea unui împrumut în vederea achiziţionării a 40 de autobuze noi care să întinerească parcul auto al Transurb.

Citește și Transurb Galați își reînnoiește parcul auto

Primarul Ionuț Pucheanu  a explicat că motivul care a stat la baza convocării unei şedinţe extraordinare a fost legat de faptul că azi, 22 iulie 2019, la Transurb are loc evenimentul de semnare a contractului pentru achiziționarea celor 40 de autobuze noi care urmează să intre în flota sa.

De aceea în ședința extraordinară din 18 iulie s-a decis majorarea capitalului social al Transurb cu 26,2 milioane lei.

Din cauza condiţiilor financiare actuale ale Transurb, un eventual credit ar fi fost mult prea scump, pentru că entităţile bancare ar fi trebuit să-şi acopere o marjă de risc mult mai mare, iar marja de risc se regăseşte într-o dobândă mai mare. Prin majorarea capitalului, se asigură finanţarea necesară pentru a semna contractul pentru cele 40 de autobuze necesare transportului în comun.

Ionuț Pucheanu

Cele 26,2 milioane de lei sunt finanțate printr-un credit contractat de primărie de la Banca de Export Import a României EximBank SA în valoare de 100 de milioane de lei, informează MONITORUL DE GALAȚI.

Galaţiul încă mai plăteşte credite contractate pe vremea lui Stan şi Nicolae – Monitorul de Galati – Ziar print si online

Consiliul Local Galaţi s-a reunit, joi, 18 iulie 2019, în şedinţă extraordinară pentru a aproba câteva puncte pe ordinea de zi care au vizat rezolvarea unor situaţii financiare care facilitează obţinerea unui împrumut în vederea achiziţionării a 40 de autobuze noi care să întinerească parcul auto al Transurb.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top