va aflati aici:
Home > Actualitate > Povestea uimitoare a unor foițe de aur descoperite într-un cavou aflat între blocuri

Povestea uimitoare a unor foițe de aur descoperite într-un cavou aflat între blocuri

Foițe din aur și pietre semiprețioase descoperite între blocuri, la periferia orașului Galați. Sunt vedetele unei expoziții care poate fi vizitată în aceste zile la Muzeul de Istorie din oraș.

Tudor Mandache, Muzeul de Istorie Galați: ”O serie de piese din os, bronz, fier sau ceramică și o mare cantitate de monede din argint sau bronz. De asemenea, să zicem de cavoul roman și de descoperirea fortuită a unor foițe din aur decorate cu motive florale sau geometrice și o serie de pietre semiprețioase numite granate din almandin.”

Adrian Adamescu, muzeograf: ”Sunt aceste complexe cu oseminte umane găsite în interiorul așezărilor și nu în exteriorul așezărilor, cum știm noi, cu denumirea de cimitir, de necropolă. Se pare că, în perioada respectivă, în prima epocă a fierului, defuncții erau înmormântați în interiorul așezărilor.”

Săpăturile arheologice au fost finanțate de primărie. Tot primăria din Galați speră să atragă fonduri europene pentru a ridica, exact pe locul descoperirii, un muzeu.

Lucrările arheologice au început în 2017 și includ și alte monumente din Galați, cum ar fi poarta unui han din secolul al 18-lea, informează ȘTIRILE PROTV.

Întreg articolul aici: https://stirileprotv.ro/stiri/social/povestea-uimitoare-a-unor-foite-de-aur-descoperite-intr-un-cavou-aflat-intre-blocuri.html

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top