va aflati aici:
Home > Actualitate > Pesta porcină, descoperită într-o comună din Galaţi

Pesta porcină, descoperită într-o comună din Galaţi

Aproape 500 de porci urmează să fie eutanasiaţi într-o comună gălăţeană în care a fost confirmată prezenţa pestei porcine africane. Chiar dacă în acte apar aproape 500 de porci, în realitate puţine animale au supravieţuit Crăciunului, informează GÂNDUL.INFO.

Prezenţa virusului a fost confirmată de un laborator veterinar din Bacău în două gospodării situate în vestul localităţii Griviţa.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit astăzi, 05.01.2020, şi a aprobat planul de măsuri la confirmare în zona de protecţie şi cea de supraveghere, ca urmare a confirmării focarului de pestă porcină africană în cele două gospodării din localitatea Griviţa. Astfel, s-a decis eutanasierea preventivă a celor 474 de porci aflaţi în cele 174 de gospodării, distrugerea cadavrelor şi ecarisarea teritoriului, precum şi aplicarea măsurilor de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport. Pentru lichidarea rapidă a focarului, membrii comisiei de evaluare au fost convocaţi în data de 06.01.2020, ora 08.30, la sediul Primăriei comunei Griviţa.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă GALAȚI – comunicat din data de  5 anuarie 2020

Pesta porcină, descoperită într-o comună din Galaţi. Sute de porci urmează să fie eutanasiaţi

Prezenţa virusului a fost confirmată de un laborator veterinar din Bacău în două gospodării situate în vestul localităţii Griviţa. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi s-a întrunit duminică şi a aprobat planul de măsuri. Astfel, s-a decis eutanasierea preventivă a tuturor porcilor, iar echipele de veterinari se apucă de treabă începând de luni.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top