va aflati aici:
Home > Educatie-Cultura > Pentru prima oară, Galaţiul organizează o bienală naţională de artă plastică

Pentru prima oară, Galaţiul organizează o bienală naţională de artă plastică

O premieră în oraşul nostru, o premieră binemeritată pentru Muzeul de Artă Vizuală, primul muzeu de artă contemporană din România. În Galaţi se construieşte cel mai modern şi mai impresionant muzeu de artă din România, astfel că cea de-a doua ediţie a acestei bienale va avea loc în noul sediu, graţie susţinerii Consiliului Judeţean”, a declarat Dan Basarab Nanu, directorul Muzeului de Artă Vizuală Galaţi

Câştigătorii au fost aleşi de un juriu format din academicianul Răzvan Theodorescu, criticul şi istoricul de artă Pavel Şuşară, sculptorul Cristian Paul Bedivan, David Sava, preşedintele UAP Galaţi şi Dan Basarab Nanu, directorul Muzeului de Artă Vizuală Galaţi. Au fost acordate premii pentru sculptură, pictură şi grafică. Creaţiile premiate vor intra în patrimoniul Muzeului de Artă Vizuală, relatează ADEVĂRUL.

Premieră culturală la Galaţi. Pentru prima oară, Galaţiul organizează o bienală naţională de artă plastică

Evenimentul este organizat de Muzeul de Artă Vizuală, în colaborare cu filiala gălăţeană a Uniunii Artiştilor Plastici şi cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean, care a alocat 149 de mii de lei pentru organizarea bienalei şi premierea celor mai buni pictori, sculptori şi graficieni.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top