va aflati aici:
Home > Educatie-Cultura > Parteneriat francofon de succes la Colegiul Naţional “Al. I.Cuza” Galaţi

Parteneriat francofon de succes la Colegiul Naţional “Al. I.Cuza” Galaţi

Un parteneriat francofon unic la nivel de judeţ este dezvoltat an de an de Colegiul Naţional “Al. I.Cuza” Galaţi împreună cu Liceul General şi Profesional “Daniel Arnault” din Ribérac, regiunea Nouvelle-Aquitaine, Franţa. Colaborarea dintre cele couă instituţii de învăţământ a demarat în urmă cu cinci ani, astfel că din anul şcolar 2014-2015 elevii colegiului gălăţean au beneficiat de stagii de o lună de zile la familiile corespondenţilor lor francezi, fiind încadraţi în sistemul lor de învăţământ. Mobilitatea de elevi a avut şi continuă să aibă reciprocitate. S-a pornit cu schimburi anuale de 2 elevi ca să se ajungă, în 2019, la 5 elevi stagiari în liceul partener.

“În fiecare an, proiectul nostru de pateneriat a înregistrat un real succes. Avantajele pentru elevi sunt numeroase: profitul lingvistic major, integrarea în familii franceze, familiarizarea cu sistemul de învăţământ francez, cunoaşterea altor obiceiuri, a unui stil de viaţă diferit, al unui alt ritm cotidian, dezvoltarea personală şi autonomia pe care o dobândesc departe de familii.(…) Nu ne-am limitat doar la schimburile de elevi, ci am dezvoltat colaborarea prin vizitele reciproce de profesori, prin redactarea comună a proiectului Erasmus +KA2 «L’éducation par l’art du cinéma»”, a declarat directorul Colegiului Naţional “Al. I.Cuza” Galaţi, prof. Iulia-Maria Chirnoagă, pentru MONITORUL OFICIAL.

Parteneriat francofon de succes la Colegiul Naţional “Al. I.Cuza” Galaţi – Monitorul de Galati – Ziar print si online

Un parteneriat francofon unic la nivel de judeţ este dezvoltat an de an de Colegiul Naţional “Al. I.Cuza” Galaţi împreună cu Liceul General şi Profesional “Daniel Arnault” din Ribérac, regiunea Nouvelle-Aquitaine, Franţa.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top