va aflati aici:
Home > Uncategorized > Medic psihiatru, despre şcoala online:„Nu a dus niciun beneficiu. Va crea nişte viitori tineri antisociali”

Medic psihiatru, despre şcoala online:„Nu a dus niciun beneficiu. Va crea nişte viitori tineri antisociali”

Din punctul meu de vedere, şcoala online nu a adus niciun beneficiu. Nici pandemiei, motivul principal care a dus la acest lucru, nici copiilor, nici părinţilor, nici cadrelor didactice. Nici acum, nici pe viitor. Copiii pot fi foarte disciplinaţi, spre deosebire de adulţi, iar dacă le spui că trebuie să poarte masca, o vor purta. Eu cred că nu le-am acordat destulă încredere copiilor noştri. Iar dacă ar fi să adresez o întrebare celor care au decis închiderea şcolilor, i-aş întreba dacă cineva a făcut un studiu, prin care să se ştie cu cât exact s-ar reduce rata infectării dacă stau copiii acasă, sau cu cât ar creşte dacă s-ar duce la şcoală. De asemenea, aş vrea să ştiu dacă cineva a cerut unui for al psihologilor pediatri sau pediatrilor”, afirmă Georgia Mocanu, medic psihiatru.

Medicul se teme că lipsa de socializare din timpul pandemiei, lipsa de mişcare, vor crea nişte viitori tineri antisociali, cu o viaţă fictivă în lumea virtuală, incapabili să se simtă bine în societate, relatează ADEVĂRUL.

  „Se va spune că acum scopul este scăderea ratei de infectare cu SARS-CoV 2, dar dacă s-ar fi întors la şcoală aceşti copii, cu cât ar fi crescut? Însă punând în balanţă orele petrecute la calculator, lipsa de oxigenare a creierului, lipsa de joacă, de mişcare, de socializare, ce vor face pe viitor? Va crea nişte viitori tineri antisociali, cu o viaţă fictivă în lumea virtuală, incapabili să se simtă bine în societate. Se vor crea tulburări de personalitate! Aceste tulburări de personalitate sunt paternuri pentru viitoarele boli psihice”, avertizează medicul.  

Medic psihiatru, despre şcoala online:„Nu a dus niciun beneficiu. Va crea nişte viitori tineri antisociali”

Georgia Mocanu, medic la Spitalul de Psihiatrie din Galaţi, susţine că închiderea şcolilor şi cursurile online nu au adus nimic bun copiilor. Psihiatrul avertizează că orele petrecute la calculator, lipsa de oxigenare a creierului şi lipsa de socializare vor crea nişte viitori tineri antisociali, cu o viaţă fictivă.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top