va aflati aici:
Home > Actualitate > Focar de COVID-19 la un centru de primire copii din Galaţi. 10 copii şi 8 angajaţi au fost confirmaţi pozitiv

Focar de COVID-19 la un centru de primire copii din Galaţi. 10 copii şi 8 angajaţi au fost confirmaţi pozitiv

Un focar de coronavirus a fost descoperit la Centrul de primire copii în regim de urgenţă ”Irene şi Stuart” din Galaţi, în urma testărilor de rutină. Conform protocolului, se declară focar de coronavirus când sunt depistate minim trei cazuri de infectări într-o structură de tip rezidenţial.

Potrivit procedurilor stabilite de autorităţile sanitare, cei 350 de angajaţi în servicii rezidenţiale (case de tip familial şi centre de plasament) ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi sunt testaţi săptămânal, iar copii internaţi la două săptămâni. În acest context, testele au scos la iveală faptul că 10 copii şi 8 angajaţi de la Centrul de primire copii în regim de urgenţă ”Irene şi Stuart” din Galaţi au fost infectaţi cu noul coronavirus, informează ADEVĂRUL.

Acesta este un centru de tranzit, unde sunt preluate cazurile considerate urgenţe, care sunt direcţionate apoi către alte centre de copii. 

Focar de COVID-19 la un centru de primire copii din Galaţi. 10 copii şi 8 angajaţi au fost confirmaţi pozitiv

Un focar de coronavirus a fost descoperit la Centrul de primire copii în regim de urgenţă “Irene şi Stuart” din Galaţi, în urma testărilor de rutină. Conform protocolului, se declară focar de coronavirus când sunt depistate minim trei cazuri de infectări într-o structură de tip rezidenţial.

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top