va aflati aici:
Home > Actualitate > Fenomen extrem şi rar în judeţul Galaţi: furtună de nisip ca-n Sahel în zona şoselei naţionale DN25

Fenomen extrem şi rar în judeţul Galaţi: furtună de nisip ca-n Sahel în zona şoselei naţionale DN25

Norul de praf bizar a devenit în scurt timp „vedetă” pe reţelele de socializate. Comentariile pe seama evenimentului oscilează de la uimire şi îngrijorare până la bagatelizare. Medicii spun că nu există un pericol grav din cauza prafului, dar recomandă oamenilor să se protejeze. (…)
Din păcate furtuna de luni, 24 februarie, s-a produs pe fondul unei secete îndelungate, care a pârjolit iarba şi uscat nisipul în profunzime. De asemenea, multe dintre plantaţiile viticole au fost desfiinţate în ultimii ani. Aşa se face că volumul de praf ridicat în atmosferă este foarte mare. În plus, faptul că fenomenul s-a produs într-o zi parţial însorită a dat prafului o tentă portocalie, suprarealistă. Medicii spun că oamenii nu au motive să se îngrijoreze, dar le recomandă să-şi protejeze gura şi nasul atunci când traversează un astfel de nor de nisip, relatează ADEVĂRUL.

Fenomen extrem şi rar în judeţul Galaţi: furtună de nisip ca-n Sahel în zona şoselei naţionale DN25

Norul de praf bizar a devenit în scurt timp „vedetă” pe reţelele de socializate. Comentariile pe seama evenimentului oscilează de la uimire şi îngrijorare până la bagatelizare. Medicii spun că nu există un pericol grav din cauza prafului, dar recomandă oamenilor să se protejeze.

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top