va aflati aici:
Home > Eveniment > Duminică 30 iunie: Tur pietonal ghidat – traseu cultural

Duminică 30 iunie: Tur pietonal ghidat – traseu cultural

Asociația culturală “Mila 80” a programat organizarea unui tur pietonal ghidat pentru ziua de duminică 30 iunie. Turul va avea loc începând cu ora 18 și se va desfașura în zona centrală a Galațiului cu plecare din zona Palatului Simion Gheorghiu / Biserica Greacă.

Citește și Unde şi cum se pot distra gălăţenii de „Zilele Dunării”

Iată în ce costă evenimentul, conform informațiilor oferite de organizatori pe pagina de Facebook:

Piața Regală, hotelurile Splendid, Imperial, Metropol, Bristol, Continental, Concordia, Central, Papadopol, casele Chioca și Helder, berăria Central, Confiserie Universelle, Litografia Schenk, farmacia Domnească, cofetăriile Corso și Elizee, Librăria Nouă, La Mascota, La Bosfor, restaurantul Sure, Pasajul Mercur, străzile Brașoveni, Mare, Instrucției, Independenței, Asache, Trei Stele, Sf. Dumitru și Sf. Gheorghe. Și multe, multe altele.

Toate sunt locuri definitorii pentru viața orașul nostru de acum un veac. Unele au fost minate sau bombardate în război iar altele rase de comuniști. Centrul orașului, partea sa cea mai dinamică și atrăgătoare, a fost distrus și de atunci se tot așterne liniștea aceste nume.

Vom călca pe urmele bunicilor noștri, ne vom deschide mintea și vom vedea cu ochii înaintașilor. Vom aduce un omagiu Galațiului dispărut. Ne vom plimba pe lângă puținele clădiri care au supraviețuit, vom descoperi rămășițe neașteptate ale trecutului și vom retrasa străzi uitate.

Va fi un tur în care nu vom putea ajunge la nici un obiectiv pentru că ele ne-au fost răpite cu mulți ani în urmă. Va fi un tur în care vom readuce la lumină locuri de care se leagă multe amintiri, au fost martore ale unor întâmplări remarcabile și prin care au trecut oameni de nădejde.
Traseul-cultural “Omagiu” reprezintă o acțiune din proiectul “Învățăm în stradă istoria din cărți”. Cunoașterea istoriei și poveștilor orașului este un pas esențial în conservarea memoriei comunității și conștientizarea valorilor locale.

Asociația Mila 80, organizatoarea acestui tur pietonal ghidat este o organizație comunitară care reunește oameni interesați de patrimoniul local, istoria comunității, evoluțiile sociale locale și de obiceiurile specifice Galațiului.

Tur pietonal ghidat – Omagiu

Causes event in Galati, Romania by Mila 80 on Sunday, June 30 2019 with 394 people interested and 68 people going. 5 posts in the discussion.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top