va aflati aici:
Home > Actualitate > Doar moldovenii care au nevoie de pașaport de România ca să circule liber în UE mai vor să se mute în Galați

Doar moldovenii care au nevoie de pașaport de România ca să circule liber în UE mai vor să se mute în Galați

Astăzi, Galațiul este, oficial, cel mai depopulat oraș mare din România. Potrivit ultimului recensământ, între 2002 și 2011 orașul a pierdut 50 de mii de locuitori, iar depopularea orașului a continuat și în anii următori. Numai în 2017, au plecat definitiv 1 800 de oameni, iar pe piața imobiliară erau anul trecut zece mii de apartamente goale, dintr-un total de 82 de mii.

Galațiul a ajuns acum să se bazeze pe profitul adus de videochatiste, care atinge și 20 de mii de euro într-o lună. Doar moldovenii care au nevoie de pașaport de România ca să circule liber în UE mai vor să se mute în Galați, conform unei analize publicate de VICE .

10 motive care m-au făcut să plec definitiv din Galați

Autorul articolului. Fotografie din arhiva personală. M-am născut și am crescut în Galați. Acum, la 45 de ani, am decis că a venit vremea să mă mut definitiv, cu nevasta și cei doi copii. După aproape 30 de ani de domnie pesedistă, Galațiul a devenit feuda unor șmecheri unde localnicii mai găsesc foarte puține motive să rămână.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top