va aflati aici:
Home > Uncategorized > Dizidenții anticomuniști ai Galațiului. În 1987, manifestele i-au adus moartea asistentei Emilia Kimeri

Dizidenții anticomuniști ai Galațiului. În 1987, manifestele i-au adus moartea asistentei Emilia Kimeri

Cazul Emiliei Kimeri a fost închis în 1987, odată cu moartea sa, dar recent a fost redeschis, după ce familia a solicitat Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) studierea dosarului și a descoperit detaliile din Dosarul „Asistenta”, că fuseseră încălcate flagrant normele referitoare la instrumentarea criminalistică a unui caz de moarte suspectă și că lipseau din dosar probe importante, de la manifeste și declarația Emiliei la certificatul de deces.

În 2016, Parchetul Militar a deschis un dosar de urmărire penală „in rem” pe baza suspiciunilor de crimă împotriva umanităţii.

Ofiţerii de Securitate implicaţi au declarat la audierile de la Parchet că au urmat procedurile specifice Securităţii Statului şi ordinele superiorilor, relatează GALATI365.

Dizidenții anticomuniști ai Galațiului (3). În 1987, manifestele i-au adus moartea asistentei Emilia Kimeri – Galați365

La începutul lui aprilie 1987, avea loc la Galați o foarte ciudată operațiune de filaj a Securității. Era supravegheată o înmormântare. Se întâmpla asta pe strada Craiului, în prezent strada Democrației, la locuința cu nr 5.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top