va aflati aici:
Home > Actualitate > De ce votez în turul doi al prezidențialelor – și de ce n-ar fi o idee rea să votezi și tu

De ce votez în turul doi al prezidențialelor – și de ce n-ar fi o idee rea să votezi și tu

Votul în primul tur al prezidențialelor mi s-a părut întotdeauna similar alegerii a ce să faci într-o vacanță. Poți să revezi un loc plăcut, să experimentezi sau să stai acasă și să dormi mai mult. Libertatea e destul de mare, iar responsabilitatea nu atât de grea.

Turul doi este în altă ligă. Te afli pe munte, unul dintre prietenii tăi este rănit și alături de tine. Nu ai semnal la telefon. Pe care potecă o iei ca omul respectiv să beneficieze mai repede de îngrijire medicală? Sau poate trebuie să te gândești care drum e mai lin, mai puțin dureros, mai ușor de parcurs pentru el? Fiecare din cele două opțiuni include evenimente care în prezent sunt secrete: o râpă nou-nouță de care nu știai nici tu nici el și care v-ar forța să vă întoarceți. Sau o bancnotă de 50 lei pierdută de cine știe cine. Poți găsi pe una din poteci un izvor, o priveliște incredibilă, noroi iar pe cealaltă un medic care din întâmplare era pe-acolo cu familia și, câteva sute de metri mai jos, urși morocănoși – PRESSONE.

 

De ce votez în turul doi al prezidențialelor – și de ce n-ar fi o idee rea să votezi și tu

Votul în primul tur al prezidențialelor mi s-a părut întotdeauna similar alegerii a ce să faci într-o vacanță. Poți să revezi un loc plăcut, să experimentezi sau să stai acasă și să dormi mai mult. Libertatea e destul de mare, iar responsabilitatea nu atât de grea. Turul doi este în altă ligă.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top