va aflati aici:
Home > Actualitate > Cum se desfăşoară carantina pentru COVID-19 în cel mai mare şantier naval din România. „Oamenii trec unii pe lângă alţii la distanţă, ca fantomele“

Cum se desfăşoară carantina pentru COVID-19 în cel mai mare şantier naval din România. „Oamenii trec unii pe lângă alţii la distanţă, ca fantomele“

În cazul angajaţilor a căror activitate se pretează la aşa ceva a fost implementat lucrul de acasă, iar pentru cei care continuă să muncească pe platforma industrială s-a introdus obligaţia respectării unei distanţe de cel puţin 1,5 metri între posturile de lucru. „Toate zonele şi suprafeţele de acces din şantier sunt dezinfectate zilnic conform unor grafice protocoale stricte. Toate departamentele interne dispun de materiale igienico-sanitare, dezinfectanţi, săpun, măşti şi mănuşi de protecţie. Pentru detectarea oricărei suspiciuni de infecţie cu virusul COVID-19, a fost implementat un protocol de anunţare a cazurilor potenţiale. Au fost interzise deplasările în interes de serviciu în străinătate pentru toţi angajaţii”, a precizat Corina Tuchilă, comunicatorul companiei. De asemenea, a fost suplimentat numărul de autobuze convenţie (cu care circulă cea mai mare parte a angajaţilor Damen) pentru a evita aglomeraţia. În plus, s-a trecut la munca în ture, astfel încât contactul dintre angajaţi la locurile de muncă să fie cât mai mult redus. Nici obişnuitele şedinţe de producţie zilnice nu se mai ţin tradiţional, ci au fost înlocuite de comunicări prin Skype, relatează ADEVĂRUL.

Cum se desfăşoară carantina pentru COVID-19 în cel mai mare şantier naval din România. „Oamenii trec unii pe lângă alţii la distanţă, ca fantomele”

Cel mai mare şantier naval din România, Damen Galaţi, îşi continuă, cel puţin deocamdată, producţia conform graficului determinat de contractele încheiate, însă au fost luate o serie de măsuri excepţionale legate de combaterea răspândirea COVID-19, iar acestea au dus, cumva firesc, la creşterea costurilor de producţie şi la o uşoară scădere a productivităţii.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top