va aflati aici:
Home > Actualitate > Cum au apărut peste noapte munţi de gunoaie la marginea localităţilor

Cum au apărut peste noapte munţi de gunoaie la marginea localităţilor

Izbucnirea pandemiei de Covid-19 nu a dus doar la blocarea unor activităţi publice, ci a produs şi efecte îngrijorătoare asupra mediului. Se întâmplă la Galaţi, unde comisarii Gărzii de Mediu au descoperit, în lunile aprilie şi mai (adică în plină situaţie de urgenţă), nereguli importante în privinţa gestionării deşeurilor în câteva localităţi din judeţ. Dincolo de realitatea că gunoiul este aruncat aiurea de către locuitorii din zonele rurale, există şi o explicaţie credibilă pentru această situaţie: sătenii spun că serviciile de salubrizare nu prea au funcţionat în ultimele două luni, aşa că au fost nevoiţi „să se descurce”.

În cadrul acţiunii privind verificarea modului în care unităţile administrativ teritoriale gestionează deşeurile avem în jur de 40 de localităţi verificate sau în curs de verificare şi vom continua această activitate până vom verifica absolut toate localităţile din judeţ. Acolo unde s-au constatat nereguli şi s-au dispus măsuri, vom reveni în aceste localităţi pentru verificarea dacă măsurile dispuse au fost aplicate”, a precizat Marian Mocanu, şeful Comisariatului Judeţean Galaţi al Gărzii Naţionale de Mediu, relatează ADEVĂRUL.

Faţa mizerabilă la propriu a pandemiei. Cum au apărut peste noapte munţi de gunoaie la marginea localităţilor

Garda de Mediu a dat amenzi foarte mari primarilor mai multor localităţilor din judeţul Galaţi, unde în ultima perioadă au fost descoperite neregulile importante în gestionarea deşeurilor. Primarii trebuie să-i identifice pe vinovaţi şi să recupereze de la ei contravaloarea sancţiunii, în caz contrar aceasta fiindu-le imputabilă.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top