va aflati aici:
Home > Uncategorized > Criza Euthyrox continuă! Strigătul de ajutor al unui medic gălățean

Criza Euthyrox continuă! Strigătul de ajutor al unui medic gălățean

„STRIGĂT de AJUTOR-Sunt medic endocrinolog de vreo treizeci de ani. Lucrez într-un mare spital de urgență… Avem în evidență pacienți foarte tineri, gravide, dar și vârstnici, cu patologii asociate complexe și grave. Tratamentul de substituție tiroidiană cu Euthyrox este nu doar necesar ci de multe ori VITAL!… Fără medicament, starea clinica se deteriorează progresiv până la coma mixedematoasă cu șanse reduse de supraviețuire! Din iarna acestui an ne confruntăm cu o lipsă cronică , îngrijorătoare și alarmantă a Euthyroxului în farmaciile din România. Promisiunile de reglementare a acestei crize au rămas neonorate până în prezent. Pacienții, aparținătorii și noi, medicii, suntem într-o căutare febrilă pentru o folie măcar din prețiosul medicament.Unii, mai norocoși și-l procura cu ajutorul rudelor din afara țării (Rep. Moldova, Italia, Germania, Spania)… Poate ne aude cineva, poate îi pasă cuiva dintre decidenții de la Minister, Guvern…, oricine poate veni în întâmpinarea acestui strigat.” (Marius, Huțanu, medic endocrinolog).

În timp ce bolnavii și pacienții sunt în pragul disperării, premierul Ludovic Orban dă vina pe pacienți. El spune că și-au făcut stocuri de Euthyrox din cauza pandemiei. Orban spune că a discutat cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, să vorbească cu firma să suplimenteze sau să introducă pe piață echivalenți.

Întreg articolul pe site-ul CETĂȚEANUL.NEThttps://cetateanul.net/subiecte-fierbinti/criza-euthyrox-continua-strigatul-de-ajutor-al-unui-medic-galatean-premierul-orban-da-vina-pe-pacienti/

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top